Fotball

Sander Berge (19) hyllet etter storkampen: – Han blir en europeisk toppspiller

Lagkameratene spår en stor karriere for midtbanemannen.

Sander Berge var Norges beste spiller i 1–0-seieren mot Nord-Irland.
  • Erlend Nesje
    Journalist

ULLEVAAL STADION: Norge slo Nord-Irland 1–0 på Ullevaal. Lagets yngstemann var banens bestemann. Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås ga Asker-gutten 7 på børsen og skriver at han er «allerede en nøkkelspiller».

Den vurderingen er Berges lagkamerater på Norge enige i.

– Det går an å spille han i hvilken som helst posisjon, han kommer seg ut av alle situasjoner. Han er rett og slett en bauta på midtbanen, sier Alexander Sørloth.

Les også

Dommerens beslutning fikk Kjetil Rekdal til å fyre løs: – Det er helt latterlig

– Han er et eksepsjonelt talent, et av de største som kanskje har vært i norsk fotball. Han spiller som om han er 30 år. sander kommer til å være en bærebjelke på landslaget de neste 10–15 årene. Rett og slett en fantastisk spiller, som i tillegg er en ydmyk og fin gutt, er attesten fra midtstopper Tore Reginiussen.

– Han var god, som han alltid er. Sander kommer til å bli en klassespiller, en europeisk toppspiller. Det er bare å smøre seg med tålmodighet, så kommer han til å spille i en av de største ligaene, spår landslagskaptein Stefan Johansen.

Les også

19-åringen imponerte Lars Tjærnås: «Er allerede en nøkkelspiller»

– Min mest solide landskamp

Hovedpersonen selv takket for godordene, men fremhevet lagets innsats.

– Jeg er fornøyd med lagets prestasjon. At vi kommer hit til Ullevaal i dag og slår Nord-Irland. Det viser hva som bor i laget. Det var veldig morsomt. Det var den beste og mest solide landskampen jeg har gjennomført så langt.

– I dag viste dere tæl og vilje?

– Vi visste at det ville bli tight. Og så ville kampen sette seg. Vi visste at deres store styrke var andreballer, fysikk, lange innkast og dødballer. Vi måtte stå opp for å ha noen sjanse. Vi viste at vi er et bedre fotballag med ball og skapte mest.

– Er det slik «nye Norge skal fremstå?

– Ja, det synes jeg. Dette var noe å bygge videre på. Det var en veldig god gjennomførelse. Vi har vist veldig god progresjon siden den første samlingen med Lars, at vi slår Nord-Irland, sier Berge etter sin syvende landskamp.

Den første kom i bortetapet mot nettopp Nord-Irland i mars.

– Dere har vunnet tre av de fire siste landskampene, hva betyr det for troppen?

– Det er selvfølgelig veldig positivt. Jeg vet ikke når Norge gjorde det sist gang, men det er morsomt at vi går ut på Ulleval og viser det norske folk hva som bor i laget.

Les mer om

  1. Tore Reginiussen
  2. Sander Berge
  3. Nord-Irland
  4. Norge
  5. Norsk fotball