Gamst klar for to nye TIL-år – dette mener han klubben bør ha som mål

Morten Gamst Pedersen (36) spiller i TIL minst ut 2019-sesongen. Og han tenker stort om hva som kan skje de neste årene.

TO NYE ÅR: Til venstre er bildet som Morten Gamst Pedersen selv la ut på Instagram-profilen sin. Her ser vi at toårskontrakten er i boks.

Forhandlingene mellom TIL og Gamst Pedersen om framtiden har pågått de siste ukene. Etter TILs 2-0-seier mot Haugesund for en uke siden avslørte Gamst til iTromsø at han hadde takket nei til et tilbud fra TIL.

Etter det iTromsø kjenner til skar forhandlingene seg fordi tilbudet den gang bare var på ett år.

For noen dager siden ble forhandlingene gjenopptatt, og denne gangen lyktes partene å bli enige. Mandag morgen, dagen etter at TIL spilte 2-2 mot Brann i den siste seriekampen, signerte Gamst Pedersen en avtale som binder han til TIL i to år til. Han la selv ut nyheten på Instagram.

Les også

TIL-profil følges tett av polsk eliteklubb: - Vil ha rask avklaring om framtiden

– Jeg har lyst til å bygge videre på det vi har startet. Simo Valakari kom inn i sommer og har vært viktig i så måte. Jeg ønsker at vi skal tørre å se litt oppover igjen, sier Gamst til iTromsø.

– Vi var vel i praksis enig før kampen i går, men Morten signerte under frokosten klokka sju i dag tidlig- Jeg er veldig glad han er med videre på det vi har begynt på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Sportssjefen bekrefter at kontraktslengden var et tema i diskusjonen mellom partene.

– Morten er i den beste formen siden han kom til Tromsø, så det var ingen problem, sier Johansen til iTromsø.

Gamst har i høst vært helt instrumental for at TIL har tatt steget bort fra bunnstriden og til sikker plass i Eliteserien. Med 10 målgivende har han flest i toppdivisjonen og var med sine dødballer sentral i begge TILs mål søndag.

(Artikkelen fortsetter under Instagram-innlegget):

– Oppleve noe stort

Gamst kom til Tromsø foran 2016-sesongen etter å ha tilbragt mange år utenlands i England og Tyrkia, samt norske Rosenborg.

Les også

Tromsø nekter å tape – kriget seg til sterkt poeng i Bergen

Returen skjedde 12 år etter at han dro fra byen i 2004 for å spille i Blackburn. Han vil ikke spekulere i hva som hadde skjedd om det ikke hadde blitt enighet med TIL, men etter det iTromsø kjenner var det nemlig klubber både i Norge og utlandet som sto klare til å tilby Gamst kontrakt hvis så hadde vært tilfelle

– Det hadde vært artig å oppleve noe stort med TIL igjen, og det er derfor jeg signerer her, sier Gamst.

– Behold grunnstammen

Han er ikke redd for å tenke store tanker. Tidligere i høst lanserte han ideen om en framtidig innendørsstadion i Tromsø med uttrekkbart tak. På banen ser han også store muligheter.

– Vi må ha et stort mål og på veien dit delmål. For meg er et stort mål i Tromsø å ta medaljer og spille europacup. Men jeg vil i hvert fall at vi skal bli et stabilt godt eliteserielag som slipper å se nedover hver høst, sier Gamst til iTromsø.

Trener Simo Valakari har gjennom høsten understreket hvor viktig det er å ha med veteranen videre. Mandag var han en glad mann.

– Morten er en veldig god person og spiller å ha i TIL. Han er et godt eksempel for våre unge spillere på hvordan man tar vare på seg selv slik at man kan spille på høyest mulig nivå, sier Valakari til iTromsø.

For å lykkes i å videreføre den sterke trenden TIL har startet etter at Valakari kom i juli mener Gamst at TIL må beholde grunnstammen i laget som har lyktes i høst.

– En spiller som Gjermund Åsen tror og håper jeg blir videre i klubben. Det er nok billigere å beholde han enn å hente en spiller utenfra som man ikke er helt sikker på, slår Gamst fast.

Sportssjef Johansen håper signeringen av Gamst vil være starten på flere re-signeringer i løpet av den neste tiden.

– Hvert tilfelle er individuelt, men at Morten har signert kan gi innflytelse, både på de som er her, og hva slags spillere vi skal hente, sier Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering