Storlagene feilet, men serieleder Chelsea unngikk cupbombe

Serieleder Chelsea hadde få problemer med å temme Wolves.

Pedro jubler etter å ha gitt Chelsea ledelsen.

WOLVERHAMPTON-CHELSEA 0–2

På en dag preget av cupbomber greide serielederen å innfri.

Det største FA cup-sjokket kom da Burnley måtte gi tapt for non league-laget Lincoln lørdag ettermiddag. Lincoln spiller på femte nivå og målte krefter mot det hjemmesterke Premier League-laget i kampen om kvartfinalebillett.

Det endte sjokkerende nok med borteseier og en storskalp for Lincoln.

Les også

Sjokktap for Premier League-lag i FA-cupen

Leicester har ikke akkurat imponert denne sesongen, men de er tross alt regjerende seriemestre i England og var favoritter borte mot Millwall. Det endte med tap for Claudio Ranieris menn.

Heller ikke Manchester City klarte å vinne mot motstand fra lavere divisjoner.

Riktignok het motstanderen Huddersfield og er i toppen av nivå to, men et 0–0-resultat er langt fra godt nok for City-manager Pep Guardiola, som må ut i omkamp i cupens femte runde.

Les også

Nedtur for Manchester City: Må ut i omkamp i FA-cupen

Middlesbrough var ille ute mot Oxford, men et mål fire minutter før full tid berget Premier League-klubben til neste runde.

Sterke Chelsea

Pedro Rodríguez og Diego Costa ble heltene for Chelsea mot Wolverhampton. London-laget avanserte til kvartfinale med 2–0.

Et hardtkjempende Wolves-lag hang lenge med på notene, men det var Antonio Contes menn som trakk det lengste strået i ulvehiet.

Pedro og Costa scoret etter henholdsvis 65 og 89 minutter. Dermed maktet ikke Wolves å gjenta bedriften fra 4. runde, da laget fra mesterskapsserien overraskende slo ut Liverpool på Anfield.

For Chelsea og manager Conte går ting på skinner om dagen. Serieledelse og cupavansement bør glede italieneren.

Stolpetreff

Wolverhampton fikk en kjempesjanse til å gå opp i føringen etter bare fem minutters spill hjemme på Molineux. Tidligere Chelsea-spiller George Saville mottok ballen i god posisjon inne i Chelsea-boksen, men 23-åringen sleivet ballen i stolpen og ut med yttersiden av foten. Etterpå tok han hendene til hodet i fortvilelse. Det samme gjorde mange av de 30.193 tilskuerne som hadde løst billett.

Like etter Saville-missen var det Chelseas tur til å yppe seg. Willian ble nydelig frispilt alene mot Wolves-keeper Carl Ikeme, men burvokteren gikk seirende ut av duellen med den fotrappe Chelsea-vingen.

Chelsea slet med å bryte ned et hardtarbeidende Wolves-mannskap i første omgang. Hjemmelaget yppet seg stadig offensivt, spesielt på kantene, men et bortelag anført av veteranen John Terry var gang på gang overlegent i luftrommet.

Gjennombrudd

Etter hvilen var det Chelsea som skulle få nettsus. Først fikk kraftspissen Diego Costa en god sjanse inne i Wolves-boksen, men 28-åringens avslutning gikk i nettveggen.

Like etter sto det likevel 1–0 til gjestene. Diego Costa fikk ballen ute til høyre og ga den videre til Eden Hazard, som igjen ga videre til en Willian i god innleggsposisjon. Brasilianeren slo et strøkent innlegg mot bakerste stolpe, og der dukket lagkamerat Pedro opp. Den tidligere Barcelona-spilleren stanget kontrollert inn ledermålet.

Hjemmelaget maktet ikke å true gjestene nevneverdig etter å ha kommet under. Wolves-manager Paul Lambert kastet inn Romain Saïss og Connor Ronan i jakten på utligning, men Chelsea holdt unna. På tampen satte Costa inn 2–0 fra kort hold.

Conte stilte uten profiler som N’Golo Kanté og Gary Cahill fra start, men stjerner som Costa, Hazard og Cesc Fàbregas var med. Det holdt til seier.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk