Voldsomme protester mot Manchester United-eierne: Kampen utsatt

Mange Manchester United-supportere har tatt seg inn på selve gressmatten på Old Trafford for å protestere mot de amerikanske eierne før kampen mot Liverpool.

Like etter halv syv ble det bekreftet at kampen mellom Manchester United og Liverpool ikke spilles søndag.

I en uttalelse fra Manchester United skriver klubben at de etter diskusjoner med politiet, Premier League, klubbene og lokale myndigheter i Trafford-området, så er det bestemt at kampen ikke vil spilles søndag på grunn av sikkerhetshensyn.

– Supporterne våre er lidenskapelige for Manchester United og vi forstår fullt ut retten deres til å utrykke seg fritt og protestere fredfullt. Likevel, så beklager vi forstyrrelsen for laget og handlingene som satt andre supportere, ansatte og politiet i fare. Vi takker politiet for støtten deres og vil hjelpe dem i videre etterforskninger.

Manchester Evening News melder klokken 17.13 at temperaturen utenfor arenaen også har økt, hvor fans skal ha kastet flasker mot politiet - som i tur svarte med å presse supporterne bakover.

Halv seks meldes det at politiet har fått demonstrantene unna arenaen.

Flere supportere har samlet seg utenfor spillerhotellet, hvor det ropes «vi bestemmer når dere spiller»:

– Glazers out, var den klare beskjeden fra hordene av United-supportere da protestene startet rundt klokken 15 norsk tid.

Sinnet mot Glazer-familien har vært stort i mange år og har eksplodert etter den mislykkede flørten med Super League.

Les også

Solskjær støtter gigantboikott av sosiale medier: – Blir gjort altfor lite

Mange av supporterne stiller med i klubbens gamle farger - gult og grønt - og roper på «50+1» - som betyr at majoriteten av klubben ikke skal kontrolleres av eksterne eiere.

Redaktør i Manchester Uniteds skandinaviske supportergruppe, Dag Langerød, tviler på at en slik eierstruktur er gjennomførbar i England.

– Jeg har ingen tro på at vi får en 50+1-modell. Hvem skal kjøpe klubben og hvem skal selge videre til fansen? Og dette må skje i alle klubber, innleder han.

– Men jeg håper vi får til endringer på en eller annen måte, og at vi viser Glazers hvor utrolig stor misnøye det er med dem. Det kan være naivt og tro at det skal skje noe, for det har vært mange år med protester. Men man må orke å protestere uke inn og uke ut, sier Langerød.

Supportere skal også ha samlet seg utenfor Lowry Hotel hvor Ole Gunnar Solskjær og spillerne er samlet før kamp. Langerød understreker at protestene er rettet mot eierne og ingen andre.

– Jeg aner ikke hvilke konsekvenser det får. Glazers sitter i Tampa i USA og virker å bryr seg fint lite så lenge pengene kommer inn, mener han.

– Dette kommer til å gå verden rundt, og om denne kampen må utsettes fordi supporterne sier ifra til grådige og egosisitke eiere, synes jeg det er innafor. Jeg bare håper virkelig at det ikke er noen som gjør noe dumt, at noen blir skadet eller krysser streken på noen måte. Det kan ikke vi stå inne for, sier Langerød.

Manchester Evening News skriver at demonstrantene skal brutt ned barrierene, og beveget seg mot stedet der spillerbussene vanligvis parkerer.

Folk samlet seg utenfor Old Trafford lenge før de varslede protestene skulle starte 15.00. Ifølge Dawson er 10.000 demonstranter ventet etter Manchester Uniteds mislykkede forsøk på å bli en del av Super League.

– Det er viktig å lytte til hva fansen mener og at vi kommuniserer bedre med dem. Min jobb er å er å fokusere på fotball-laget og sørge for at vi har et best mulig lag, sa Solskjær før de planlagte protestene. Manageren sa også:

– Som jeg har sagt før, jeg har hatt stor støtte fra klubben og eierne og jeg er sikker på at jeg vi bli støttet igjen i jobben med å ta klubben et steg videre. Når det er protester, så er det viktig at de går for seg på en god måte og holdes fredelig.

Ole Gunnar Solskjær gikk i dialog med en gruppe supportere som 22. april tok seg inn på klubbens treningsanlegg Carrington.

For Liverpool er dagens oppgjør meget viktig med tanke på å sikre en plass blant de fire beste i Premier League. Det vil gi spill i neste sesongs Champions League.

«Rundt klokken 9 i morges skaffet en gruppe personer seg tilgang til klubbens treningsanlegg. Manageren og andre snakket med dem. Bygningene er sikret, og gruppen har nå forlatt området», heter det i uttalelsen fra klubben for 10 dager siden.

VG oppdaterer saken.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk