Det kokte fullstendig over for tidligere United-stjerne: – Jeg vil si opp

Sterke reaksjoner etter Manchester Uniteds voldsomme kollaps.

Ole Gunnar Solskjær har god grunn til å klø seg i hodet etter stortapet for Tottenham.

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 1–6

Ole Gunnar Solskjærs menn hadde en marerittkveld på Drømmenes Teater søndag. José Mourinhos Tottenham ga seg ikke før det sto 6–1, og Manchester Uniteds blytunge sesongstart fortsetter.

Rødtrøyene hadde en stor dose flaks som slo Brighton i forrige serierunde, og har gått på skikkelige smeller mot både Crystal Palace og Tottenham. Storklubben står med tre poeng etter tre kamper og sliter i bunnen av tabellen.

Evra spilte for United i ni sesonger, og vant hele fem seriemesterskap, tre FA-cuptitler og én mesterligatittel med klubben.

Etter det ydmykende tapet lot ikke reaksjonene vente på seg for Solskjær og Manchester United. Én som var svært følelsesladet og langt nede etter kampen, var tidligere United-spiller og nåværende Sky Sports-ekspert Patrice Evra.

– Jeg vil veldig gjerne avslutte kontrakten med Sky. Dette er min andre kamp og jeg er vanligvis en positiv person, sa han og fortsatte:

– Jeg liker ikke alltid å snakke om Manchester United, for det kan være smertefullt å fortelle sannheten. Jeg er lidenskapelig og jeg elsker klubben. Man skal ha filter når man jobber på TV, men dette er helt forferdelig.

  • Se Evras knallharde United-dom her:

United-legende: – Patetisk

En annen som slakter Manchester Uniteds prestasjoner etter stortapet, er klubblegende Gary Neville.

– Det finnes ingen unnskyldning for spillerne som var ute på banen i dag. De var helt patetiske. Kroppsspråket var horribelt, det var uten lagånd og ryggrad, sa han til Sky Sports.

Neville drar også paralleller til da Louis van Gaal fikk sparken etter å ha vunnet FA-cupen i 2016, og da Mourinho fikk sparken etter det han opplevde som manglende støtte fra klubben.

Gary Neville (t.v.) er ikke nødig i dommen over Manchester United. Her med tidligere manager Alex Ferguson.

– Det var bra av United å avslutte på tredjeplass forrige sesong. De trengte å forsikre seg om at de kom nærmere Liverpool og Manchester City. City har forsterket laget for 150 millioner pund (rundt 1,8 milliarder kroner med dagens kurs, journ. anm.) og Liverpool har styrket laget med Thiago Alcantara og Diogo Jota, sier Neville.

United og Solskjær har fått mye kritikk fra fansen for at de dette overgangsvinduet kun har forsterket laget med Donny van de Beek fra Ajax. Neville støtter kritikerne.

– Den mentale skaden av ikke å hente inn nye spillere hemmer den nåværende spillertroppen. Klubbens jobb er å vinne titler, sier han.

Les også

Solskjær tar selvkritikk: – Dårlig ordvalg av meg

Luke Shaw ble belønnet med karakter 0 på børsen for sin innsats mot Tottenham.

Får 0 på børsen

I lokalavisen Manchester Evening News er de heller ikke nådige i dommen over Solskjærs menn. Flere spillere får slakt, men noen får hardere medfart enn andre. Luke Shaw fikk karakter 0 på børsen.

– Han forlot stasjonen sin gang på gang, og Tottenham scoret et par mål på hans side. Ble totalt ydmyket og burde blitt byttet ut, skriver avisen om venstrebacken.

Paul Pogba og Harry Maguire fikk ener på børsen, mens Solskjær fikk toer for sin jobb fra sidelinjen.

– Laget Solskjær valgte var logisk, og han ble sviktet av individuelle feil. Men han gjorde ingenting da Spurs herjet i første omgang, og da var kampen over, lyder avisens vurdering av Solskjær.