Fotball

Økt press på Haaland & co etter Bayern-tap

(Eintracht Frankfurt-Bayern München 2–1) Et Bayern München-tap ville normalt sett være en god nyhet for Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund - men nå betyr det heller trøbbel.

Eintracht Frankfurt-spillerne jubler etter sin første scoring. Målscorer Kamada er nummer to fra venstre. Foto: DANIEL ROLAND / POOL

 • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

For Dortmund sliter i øyeblikket med å sikre seg Champions League-plass for neste sesong, og Eintracht Frankfurts seier over Tysklands mesterlag betyr at de holder sin avstand ned til Borussia Dortmund.

Eintracht Frankfurt ligger nå på den siste Champions League-plassen, mens Borussia Dortmund i øyeblikket er nummer seks, ni poeng bak. Men Haaland & co skal senere lørdag kveld ut i det klassiske derbyet mot Schalke 04.

Eintracht Frankfurt ble også snytt for straffe ti minutter før full tid da Ragnar Ache ble sendt i bakken inne i Bayern München-feltet, men dommeren valgte å ikke blåse.

Les også

Vanvittige Haaland: 18 mål på 13 Champions League-kamper: – Jeg ble motivert av å se Mbappé

Dette er sesongens tredje tap for Bayern München. De tapte for Hoffenheim i den andre serierunden og deretter for Borussia Mönchengladbach den 8. januar.

Japaneren Daichi Kamada sendte Eintracht Frankfurt i ledelsen, og så økte Napoli-lånet Amin Younes til 2–0.

Bayern München reduserte til 2–1 ved Robert Lewandowski allerede etter åtte minutter i 2. omgang - men flere mål ble det ikke på mesterklubben, tross store sjanser.

Les også

Hylles i tyske medier: – Det Haaland gjør, er ikke til å fatte

Reduseringen kom for øvrig etter et fantastisk forarbeid av Leroy Sané. Med sin tekniske briljans sendte han den ene etter den andre av Eintracht Frankfurt-forsvarerne ut i pølsekiosken - før han serverte vakkert til Lewandowski, som ikke kunne unngå å score.

Bayern München har nå bare ett poeng på to ligakamper etter at de vant klubb-VM. Sist mandag ble det bare 3–3 mot Arminia Bielefeld.

Les mer om

 1. Tysk fotball
 2. Eintracht Frankfurt
 3. Bayern München
 4. Borussia Dortmund
 5. Erling Braut Haaland

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Lewandowski om mulige arvtakere: – Tre eller fire virkelig gode

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Van Basten om Haaland mot Lewandowski: – Jeg tror han er enda bedre

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Haaland målløs i Dortmund-tap: – Dårlig mentalitet

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Vanvittige Haaland: 18 mål på 13 Champions League-kamper: – Jeg ble motivert av å se Mbappé

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Haaland-dobbel til ingen nytte for Dortmund: – Jeg er så forbannet at du ikke aner det

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Sjokk-exit for Bayern München i cupen – slått ut av Holstein Kiel