Bryan (17) fra Tromsø ble cuphelt mot Manchester United

Bryan Fiabema sendte Chelsea til finalen i FA Youth Cup.

Bryan Fiabema avgjorde semifinalen for Chelseas U18-lag fredag kveld.
  • Mats Haugland

CHELSEA U18 - MANCHESTER UNITED U18 1–0

Chelseas framtid møtte Manchester Uniteds unge, håpefulle i FA Youth Cup fredag kveld.

Semifinalen mellom U18-lagene ble spilt på St. George’s Park, som er Det engelske fotballforbundets (FA) nasjonale senter i Staffordshire.

Hos Chelsea fikk en nordmann sjansen. 17 år gamle Bryan Fiabema, som har representert flere aldersbestemte landslag for Norge, var å finne i startoppstillingen.

Det sto 0–0 til pause, men bare tre minutter etter hvilen skulle Tromsø-gutten markere seg. Ifølge Chelseas offisielle Twitter-konto feiet nordmannen et lavt innlegg i mål.

Målet ble kampens eneste. Dermed sørget Fiabema for vill Chelsea-jubel etter at han sendte laget til finalen i FA Youth Cup. Den spilles førstkommende mandag mot Manchester City.

Les også

Fiabema har signert ny kontrakt med Chelsea

Spilt flere kamper

Det var i januar i år at Fiabema signerte proffkontrakt med Chelsea. Faktisk var han storklubbens første signering etter at kjøpsnekten deres ble opphevet.

Unggutten skrev en kontrakt på tre og et halvt år, som siden har blitt fornyet med bedre betingelser. I desember i fjor fikk Tromsø-gutten sjansen på prøvespill og imponerte stort.

Siden overgangen til England for snart ett år siden, har Fiabema blant annet fått prøve seg for Chelseas U23-lag.

Les også

Tromsø-gutta imponerer i England - sjekk reaksjonene fra sosiale medier

Ifølge det anerkjente nettstedet Transfermarkt, har det norske spisstalentet gjort sine saker svært bra denne sesongen. Han står registrert med fire mål på fire kamper i Premier League 2 (reservelagsligaen), samt én scoring på ett oppgjør i U18 Premier League.

Fiabema fikk Eliteserie-debuten sitt for Tromsøs A-lag bare 16 år gammel i fjor sommer. Han blir regnet som et av Norges største talenter.

Han er i tillegg en viktig brikke på det norske U17-laget.