Jerv-spiller testet positivt på korona – kamper i 1. divisjon utsatt

Jerv er satt i ti dagers karantene etter at én av klubbens spillere har fått påvist koronasmitte. Tre kamper i 1. divisjon er utsatt.

Jerv-spillerne er satt i karantene de neste ti dagene.

Det opplyser Norges Fotballforbund lørdag formiddag.

Jervs tre neste kamper mot HamKam (borte), Ull/Kisa (hjemme) og Lillestrøm (borte) blir flyttet på som følge av situasjonen som har oppstått i Grimstad-klubben.

– Dette betyr at vi ikke kan samles som gruppe på en stund. Det er beklagelig, men helsen kommer først, sier daglig leder Trond Christoffersen i Jerv.

Han opplyser at klubben ble kjent med det positive testresultatet fredag.

– Spilleren som testet positivt, er satt i isolasjon. Hele toppspillergruppen er i karantene.

Les også

Vipers-kamp avlyst – to av motstanderlagets spillere virussmittet

God kontroll

Den aktuelle spilleren ble testet fordi vedkommende nylig har vært i utlandet.

– Han har ingen symptomer og er bare hjemme. Vi er i dialog med kommuneoverlegen om den videre oppfølgingen, sier Christoffersen.

Jerv-sjefen opplyser at klubben har god kontroll på hvor spilleren har vært og hvem han har vært i kontakt med. Vedkommende har deltatt på noen treninger, men ingen kamper.

– Klubben holder kontakt med de andre spillerne digitalt, og de måler temperaturen flere ganger om dagen. Vi har tett kontakt med NFF og følger de protokollene som gjelder for toppfotballen, forteller Christoffersen.

Jerv ligger på 12.-plass med 15 poeng etter halvspilt sesong i 1. divisjon. Laget står med fem strake tap.

Det blir full stopp for Jerv og lagets trener Arne Sandstø i en periode fremover.

– Nesten uunngåelig

Brann-spiller Gilli Rólantsson testet positivt på koronaviruset i midten av august, men ingen kamper ble utsatt som følge av det. Når vi tar kontakt med NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, er han ikke overrasket over at toppfotballen nå har fått sitt første tilfelle med et helt lag i karantene.

– Når smitten øker i Norge og ellers i Europa, var det nesten uunngåelig med smitte i en klubb. Dette har vi vært forberedt på at kunne skje. Det er viktig å si at Jerv ikke har gjort noen feil her. De har fulgt protokollene med testing før ankomst til Norge, ved ankomst og etter noen dager. Det er den tredje testen som dessverre viste seg å være positiv, sier Fisketjønn.

Nå skal fotballforbundet finne ut hvordan de skal få plass til Jervs tre utsatte kamper i en allerede proppet kalender.

– Vi har ikke rukket å få sett på omberammingen, men vi setter oss ned i dag for å se på det. Terminlisten er kjempetett fremover, men planen er uansett å få serien fullført. Det gjelder også om vi blir nødt til å spille kamper helt ut i januar, sier Fisketjønn.

Norges Fotballforbund varslet lørdag at de vil vurdere å skjerpe reglene for testing av nye spillere som klubbene henter inn i troppene sine.

– En innskjerpelse her vil dreie seg om at en spiller først kan begynne å trene med laget etter to negative tester etter ankomst til Norge, opplyser leder Magnus Nordstrand Myntevik i NFFs medisinske råd.