Fotball

Start-Donn i cupen blir en vanvittig familiefeide

Bror mot bror, farfar mot barnebarn og far mot sønn. Cupkampen mellom Start og Donn blir spesiell for tre generasjoner Pedersen fra Kristiansand.

FAMILIEDUELL: Kjetil Ruthford Pedersen (f.v) er Donn-trener og møter far Erik og bror Steinar i 1.runde i cupen. Dette bildet ble tatt da Steinar Pedersen var Start-trener i 2014.
  • Ron Henning Sundvor
  • Pål Wollebæk Jørgensen

— Det er vel sjelden at det blir en sånn blanding som det der. Det blir en opplevelse, sier Starts keepertrenerveteran Erik Ruthford Pedersen og ler.

I ettermiddag ble det klart at Donn og Start møtes i cupens 1.runde torsdag 14 april. Det blir en spesiell kamp for familien Pedersen fra Kristiansand.

Les også

Slik spilles første runde i cupen

De fleste vet at Steinar Pedersen er hovedtrener i Start og at hans far Erik Ruthford Pedersen er keepertrener i samme klubb — de to møttes til en mye omtalt familieduell da Jerv og Start gjorde opp om eliteserieplass i november i fjor.

Cupkampen mellom Donn og Start blir kanskje ikke like dramatisk, men flere i familien blandes inn nå. På Donns trenerbenk sitter nemlig Kjetil Ruthford Pedersen, tidligere Start-spiller og utenlandsproff. Om ikke det var nok. Spiss på Donn er Steinars sønn, Eriks barnebarn og Kjetils nevø; Emil Pedersen (18).

Satte straffe i kvalifisering

— Det er vel sjelden at det blir en sånn blanding som det der. Det blir en opplevelse. Jeg håper det er Emil som gleder seg mest, sier Erik Ruthford Pedersen, som skjønte at kunne bli Donn i 1.runde da kristiansanderne slo ut MK på straffesparkkonkurranse tidligere i uken.

Den siste straffen ble satt i mål av Emil Pedersen.

— Han skulle vel scoret i spill også, men der er det vel den strenge farfaren som snakker, sier Ruthford Pedersen og ler igjen.

— Det blir veldig spesielt, innrømmer Kjetil Ruthford Pedersen.

Har møttes før

Han håper å gi sin lillebror og sin far kamp med sitt Donn.

— Dette var en veldig gøy trekning for alle som er fotballinteresserte. Vi har alt å vinne, og de har alt å tape, og vi kommer til å ofre livet for å vinne kampen, jeg og spillerne. Det gøyeste blir nok for Emil som skal få spille mot faren, sier Kjetil Ruthford Pedersen, som har møtt både sin bror og far tidligere, den gang som Molde-spiller.

— Jeg husker når jeg spilte i Molde og Steinar spilte i Start med far som trener, det var veldig spesielt og en gøy opplevelse, sier Donn-treneren.

PS! Arendal-Vindbjart og Vigør-Jerv blir de andre sørlandsoppgjørene i cupen.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. FK Donn
  3. IK Start