Fotball

Får hjelp til å fylle Annan-rollen

<p>Markus Henriksen skal ikke lenger være et rent midtbaneanker for Rosenborg.</p>

IKKE RENT ANKER: Markus Henriksen skal få hjelp til å dekke rollen etter Annan. Foto: Digitalsport

 • Christian Skare Stendal

Fotball20. Mars 2011 TippeligaenBrann StadionBrann - Rosenborg 2 - 1En skuffet Rosenborg trener Jan Jönsson etter kampenFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

Anthony Annan har vært det ubestridte midtbaneankeret i Rosenborg de siste sesongene, og etter at ghaneseren i januar ble solgt til Schalke 04 har RBK-ledelsen lett land og strand rundt etter en erstatter.

I mellomtiden har Markus Henriksen vært løsningen. Allerede før Annan forsvant sa Jönsson til Adresseavisen at Henriksen var spilleren i troppen med størst mulighet til å ta over Annan-rollen.

— Han har litt av kvalitetene som behøves, men da mister vi jo litt av det offensive, sa Jönsson i januar.

Slipper inn mange mål

Men etter hvert som treningskampene i vinter har blitt spilt har det vist seg gang på gang at Rosenborg ikke lenger har den samme defensive balansen i laget som klubben har hatt de siste sesongene.

Etter den solide 4-0-seieren over Spartak Moskva 1. februar har nemlig målene rent inn bakover hos Rosenborg. Laget slapp inn fire mot Sjakhtar Donetsk, fem mot FC København, to mot Aalesund, tre mot Stabæk, tre mot Viking og to i serieåpningen mot Brann.

Det har gjort sitt til at Jönsson har innsett at han ikke lenger kan støtte seg til at Henriksen alene i den defensive rollen på RBKs sentrale midtbane.

- I januar snakket vi om å ha én som kunne fylle Annan-rollen. Nå tenker vi mer på å ha et par midtbanespillere som kan hjelpe hverandre med den defensive balansen, sier Jönsson.

Markus Henriksen vil – om ikke Rosenborg skulle klare å hente inn en ny defensiv midtbanemann som går rett inn på laget – fortsatt ha størstedelen av det defensive ansvaret sentralt på midten.

— Men det skal være et kollektiv i større grad, sier RBK-treneren, som vet at det også frigjør Henriksen til offensive bidrag i større grad.

Får hjelp av Ciljan

I dag ser det ut til å være Per Ciljan Skjelbred som tar rollen ved siden av Henriksen, men også Fredrik Winsnes er en mulighet for Jönsson.

Gjermund Åsen, som har startet de fleste treningskampene sentralt på midten, vurderes nå mest på kantene.

- Men han er fortsatt et alternativ sentralt, sier Jönsson.

- Er det noen i forsvarsgruppen som kan ta en plass sentralt på midten?

— Ikke akkurat nå, men det kan være en mulighet om det blir behov for det, sier han.

Senegalesisk prøvespiller

På gårsdagens trening dukket imidlertid nok et alternativ opp. Rosenborg ble anbefalt av Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen å ta en titt på senegalesiske Vieux Sané. Den defensive midtbanespilleren var på prøvespill i Bodø/Glimt i forrige uke, og Ingebrigtsen skal ha ønsket seg spilleren til klubben. Men nordlendingenes økonomi satte en stopper for overgangen, og nå skal Sané få muligheten til å vise seg frem for RBKs sportslige ledelse i noen dager.

— Jeg håper å vise nok til å få kontrakt her. Jeg er veldig glad for å få muligheten i Rosenborg, det er en stor klubb i Norge, sier Sané.

Han rakk ikke å vise så altfor mye på gårsdagens trening, men Jönsson likte likevel det han fikk se.

— Førsteinntrykket var positivt. Han ser klok ut, både defensivt og offensivt. Han virker å ha en brå spilleforståelse og touch på ballen, sier han.

Men noen umiddelbar forsterkning er det trolig ikke snakk om.

- Vi har sett etter en spiller som kan gå rett inn på laget. Dette er en spiller som ikke er helt der. Men han er en spiller som kan komme inn i klubben på kvoten for spillere vi kan utvikle videre, sier Jönsson.

Som ikke vil ta inn hva som helst for å øke konkurransen i midtbaneleddet i Rosenborg.

— Vi gjør ikke noe i desperasjon. Tiden er knapp, men vi kjøper ikke noe som vi ikke er sikre på.

PS! Sané kommer fra Diambars-akademiet i Senegal, og vil koste Rosenborg rundt 1,5 millioner kroner om klubben vil sikre seg spilleren.

 1. Les også

  - Jeg vil spille mot Stabæk

 2. Les også

  - Ser klok ut

 3. Les også

  Kompis med TILs Kara

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Vil fortsette med Henriksen som anker

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Ser klok ut

 3. FOTBALL
  Publisert:

  - Veldig viktig med spilletid

 4. FOTBALL
  Publisert:

  RBK dropper Sané

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Kompis med TILs Kara

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Hoftun: - Det ser dårlig ut