Fotball

Klopp bekrefter: Avviste Ferguson og Manchester United

Liverpool-manager Jürgen Klopp takket nei til å være blant kandidatene da Manchester United skulle erstatte legenden Alex Ferguson.

Jürgen Klopp møtte fredag formiddag pressen før sitt første møte med rivalen, og fikk blant annet spørsmål om United-legenden Sir Alex Ferguson.

SØNDAG KL. 15.05: Liverpool — Manchester United

— Ja, vi snakket sammen. Det var en stor ære for meg, hele samtalen, for å være ærlig. Men i livet er timing alltid viktig. Og på den tiden kunne jeg ikke forlate Dortmund. Det var det, sier Klopp til Daily Mirror.

Ferguson ga seg som manager i Untied i 2013. Klopp var blant dem som Ferguson ønsket på en liste over potensielle arvtakere. De endte med Evertons manager David Moyes, men han ble raskt sparket. Nå er det nederlenderen Louis van Gaal som er havnet i trøbbel på Old Trafford.

— Det var ikke slik at man sa «kom i mars eller mai». En var i april, og du er midt i forberedelsene til neste sesong. Du har den og den spilleren som kommer på grunn av deg, men så er du plutselig ikke der lenger. Det er ikke slik det fungerer, ikke i mitt liv, sier Klopp.

Les også

Klopp hyllet Liverpools arge rival: - Kanskje den største manageren noen sinne

Aldri konkret tilbud

I oktober tok tyskeren over Liverpool. Klopp leder søndag Liverpool mot rivalen Manchester United. På pressekonferansen før matchen omtalte Jürgen Klopp Ferguson som «fotballens John Lennon».

Les også

Krevende spillestil og kort restitusjonstid: Derfor vokser skadelisten til Liverpool

— Jeg hørte aldri noe om et konkret tilbud, men dersom det hadde kommet, ville jeg ikke hoppet på det. Først skulle jeg fullføre jobben i Dortmund. Deretter skulle jeg tenkte på andre ting. Kanskje er det ikke så smart å gjøre det slik, men det er min måte å gjøre det på, sier Klopp.

Han var ikke tilgjengelig da Liverpool trolig vurderte å fjerne manager Brendan Rodgers sist sommer. Etter en trang inngang på Premier League-sesongen, tok Liverpools eiere grep og hentet inn Klopp da tyskeren følte seg klar i oktober. (©NTB)

Mange av våre lesere har lest disse sakene i dag:

Les også

  1. Lege bekrefter: Hopper lam etter skrekkfall i Kulm

  2. Tror maten slo knock-out på Uhrenholdt Jacobsen

  3. Ny treningstrend: - Nå bruker «alle» teknologi når de trener

  4. Gensere og luer overbeviste Bjørgen og Lundberg om hva sønnen skulle hete

  5. Jo Nesbø reddet hoppsporten med en genial idé