Fotball

Klopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb

Liverpool-manageren mener at nordmannen har gjort en god jobb.

Manchester Uniteds midlertidige manager Ole Gunnar Solskjær høster lovord fra Liverpool-manager Jürgen Klopp før søndagens storoppgjør. NTB scanpix/Bildbyrån

 • jonas.berge@ntb.no

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener nåværende Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har bevist at han fortjener å trene en toppklubb.

Den tyske manageren legger ikke skjul på at Solskjær har gjort en god jobb etter han overtok manageransvaret på Old Trafford like før jul.

– Ole Gunnar gjør en fantastisk jobb. Det handler om å få ut potensialet i laget og forbedre kvaliteten. Det er det han åpenbart har gjort, og det gjør ham til en manager for en toppklubb, sier Klopp i et intervju med Sky Sports.

Med Solskjær som manager har Manchester United vunnet 11 av 13 kamper. De sterke resultatene gjør at stadig flere tar til orde for å ansette nordmannen på fast basis.

 • LES OGSÅ: Klopp om Solskjær-duellen: – Det blir selvsagt ikke lett

Søndag barker United og Liverpool sammen til et klassisk rivaloppgjør på Old Trafford. Solskjærs menn vil med poeng sette kjepper i hjulene for Liverpool, som jakter sin første Premier League-tittel. Klubben vant ligaen sist i 1990, mens United løftet trofeet sist i 2013.

Manchester City leder ligaen på målforskjell foran Liverpool, men rødtrøyene har én kamp mindre spilt. Manchester United innehar den viktige fjerdeplassen som gir mesterligaspill kommende sesong.

Straffes for uttalelser

Klopp var ikke fornøyd med dommeren mot West Ham. Det kostet tyskeren dyrt. Jon Super / TT NYHETSBYRÅN

Liverpool-manageren har blitt bøtelagt etter å ha vært svært krass mot dommer Kevin Friend i kampen mot West Ham som endte 1–1.

Klopp mente at dommerteamet ble påvirket av en feilaktig avgjørelse i forkant av Liverpools scoring, der assistentdommeren overså at James Milner var tydelig offsideplassert før han serverte målscorer Sadio Mané.

Klopp hevdet at 50-50-situasjoner resten av kampen ga avgjørelser i favør av West Ham som kompensasjon for dette.

Det engelske fotballforbundet mener at Klopp prøver å trekke ned integriteten til dommeren og har dermed besluttet å gi Klopp 45.000 pund i bot, eller litt over en halv million norske kroner.

(NTB)

Les mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United
 3. Liverpool FC
 4. Ole Gunnar Solskjær
 5. Jürgen Klopp

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Klopp om Solskjær-duellen: – Det blir selvsagt ikke lett

 2. FOTBALL

  Solskjær hylles for det taktiske grepet mot Liverpool: – Briljant

 3. FOTBALL

  Klopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong

 4. FOTBALL

  Solskjær ble invitert inn i varmen hos Klopp: – Det var lærerike dager

 5. FOTBALL

  Solskjærs frekke stikk til Liverpool-fansen

 6. FOTBALL

  Liverpool kritiseres etter kampen mot Solskjærs United. Ekspert mener det er grunn til bekymring.