Fotball

Barcelona bryter tradisjon – nekter å hedre Real Madrid

Har ingen planer om å stå æresvakt for erkerivalen.

Barcelona har ingen planer om å hedre erkerivalen før kampstart.

Real Madrid er på hæla i La Liga før hjemmemøtet med Barcelona i El Clásico. Sergio Ramos erkjenner at seier er påkrevd om Real skal holde liv i titteldrømmen.

Mye har forandret seg siden Real Madrid knuste Barcelona 5–1 sammenlagt i den spanske supercupen i august. Den gang trodde mange at Zinédine Zidanes lag kom til å gjenskape nok en jubelsesong, men høsten ble langt tøffere enn ventet.

Les også

Manchester City nekter å feile: Nå nærmer Guardiola seg sin egen rekord

– Forpliktet til å vinne

I La Liga har Real Madrid bare vunnet 9 av 15 kamper. Det har ført til at den regjerende mesteren er bak tabelltoppen med hele elleve poeng. Riktig nok har serieleder Barcelona spilt én kamp mer. Katalanerne har til sammenligning vunnet 13 av 16 seriekamper, og de er som eneste lag fortsatt ubeseiret.

– Det blir en enormt viktig kamp. Det er den største kampen i verden. Med tanke på situasjonen vi har havnet i, er vi forpliktet til å vinne (El Clásico) mer enn noen gang før. Det må vi gjøre for å holde oss i tittelkampen i La Liga, sier Real-kaptein Sergio Ramos.

Sergio Ramos og Real Madrid møter Barcelona.

For første gang blir El Clásico spilt så tidlig som klokken 13. Det blir gjort for å gi storkampen beste sendetid i det asiatiske TV-markedet.

Nekter å stå æresvakt

Real Madrid kommer til gigantoppgjøret som ferske vinnere av klubb-VM. I Spania er det tradisjon å hedre motstandere etter at de har vunnet et trofé. Det ser ikke ut til å være aktuelt for Barcelona i Madrid lørdag.

– I denne klubben står vi bare æresvakt for vinneren av turneringer vi har deltatt i, vi gjør det bare dersom vi har vært med i turneringen til vinnerlaget. I dette tilfelle har vi ikke det, sier Barcelona-direktør Guillermo Amor ifølge AS.

Spansk presse hevder derimot at dette ikke er helt sant, og at Barcelona tidligere har stått æresvakt da Sevilla hadde vunnet UEFA-cupen, en turnering katalanerne ikke deltok i.

Det er knyttet spenning til hva slags mottagelse Barcelona vil få når gjestene entrer gressteppet på Santiago Bernabéu. I en folkeavstemning i Catalonia 1. oktober sa folket ja til løsrivelse fra Spania. Folkeavstemningen ble erklært ugyldig og ulovlig av forfatningsdomstolen i Madrid.

Torsdag kveld seiret løsrivelsesbevegelsen i valget i regionen i det nordøstre Spania. De tre partiene som går inn for et selvstendig Catalonia fikk flertall.

Barcelona-trener Ernesto Valverde tror ikke den politiske situasjonen vil prege El Clásico.

– Atmosfæren blir bra. Det er jeg ikke i tvil om. Vi møtte Atlético Madrid borte tidligere i høst, og da var det også mye snakk om hva slags mottagelse vi ville få. Som fotballmann synes jeg atmosfæren var en av de beste jeg noensinne har opplevd, sier Valverde.

(©NTB)

Les mer om

  1. La Liga
  2. Real Madrid CF
  3. FC Barcelona