Fotball

Sandnes Ulf jublet over scoring og nullen

Aksel Berget Skjølsvik stanget inn seiersmålet. Etter kampen jublet spillerne minst like mye over å ha holdt nullen.

svp://101691?view=bt
 • Svein Hagen

SANDNES ULF — HØNEFOSS 1-0

Aksel Berget Skjølsvik tok sjansen på å komme på et langt løp direkte inn i midten ada han øynet et innlegg fra kanten. Og det var det ingen av motstanderens spillere som var oppmerksomme på. Helt umarkert kunne han dermed heade inn ledermålet like før pause. Og det skulle også vise seg at det ble kampens eneste scoring.

— Jeg er jo langt fra den høyeste spilleren ute på banen, men det var ingen som markerte meg, dermed var det ingen problemer å heade ballen inn i nettmaskene, sier han.

Og han var slett ikke lei seg over at han ble kampens matchvinner. Men han var minst like glad over at Sandnes Ulf endelig holdt nullen i en kamp igjen.

Sluppet inn for mange mål

— Vi har jammen sluppet inn mange mål i de siste kampene, og da er det heller ingen tilfeldighet at vi gikk på fire strake tap, understreker Skjølsvik.

Men seier borte mot Nest-Sotra forrige helg, og nå hjemme mot Hønefoss har gitt ro og selvtillit inn i spillergruppen.

Aksel Berget Skjølsvik mot Hønefoss.

— Nå er vi også veldig mange spillere på trening, noe som gir øket konkurranse om plassene på laget. Dette har vært en medvirkende årsak til at vi har klart å snu den negative trenden vi var inne i, mener han.Han er likevel klar på at det spillet som ble vist i kampen mot Hønefoss på langt nær var opp mot deres årsbeste.

— Vi har mange gode overgangsmuligheter, men vi blir så alt for unøyaktige i de avgjørende pasningen at de fleste av disse mulighetene renner ut i sanden. Der har vi klart et forbedringspotensial, forklarer Aksel Berget Skjølsvik.

Manglet litt spillemessig

Trener Bengt Sæternes var også glad over at de klarte å holde nullen i en kamp igjen. Samtidig er han klar på at det tidvis ble litt trått det som foregikk ute på banen.

— Egentlig kom vi aldri opp på vårt maksnivå i denne kampen, men vi fikk heldigvis den forløsende scoringen ved Aksel like før pause. Og jeg legger ikke skjul på at det var herlig å gå av banen med tre poeng, samtidig som vi ikke slapp inn baklengsmål, forklarer Sæternes.

Han føler at spillerne har forstått alvoret i løpet av de siste par ukene, og at det gjør utrolig godt for hele gruppen at de klarte å snu den veldig negative trenden laget var inne i med fire strake tap på rad.

— Nå vant vi borte sist, denne gangen hjemme. Det betyr mye inn mot de kampene som gjenstår i serien, mener han.

Skrøt av Kenneth Sola

Sandnes Ulf-treneren legger ikke skjul på at han er glad for at en spiller som Kenneth Sola sto opp på en slik måte han gjorde i oppgjøret mot Hønefoss.

— Kenneth er venstrefotet, men løser oppgaven som høyreback på en imponerende måte. Men enda føler jeg at «Yesman» som jeg kaller han, er litt for snill ute på banen. Likevel er han en spiller som er som en drøm for en trener, understreker Sæternes.

Selv var Kenneth Sola på dopingkontroll rett etter kampen og var således ikke tilgjengelig for en kommentar.

Med seieren over Hønefoss er nå Sandnes Ulf på fjerdeplass på tabellen, fem poeng bak Kristiansund, som akkurat nå ligger på sikker opprykksplass.

 1. Les også

  Bunnsolid Hangeland imponerte i Palace-triumf

 2. Les også

  Jerv-spiller: - Vi er mye bedre enn Kristiansund

 3. Les også

  Jarstein og Skjelbred fortsetter oppturen

svp://101691?view=bt

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Apotekkjeder dømt til å betale gigantbeløp for å ha bidratt til opioid-skandalen i USA

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5