Solbakken: – Det er en ære å trene sitt land

Men FCK-treneren vil ikke kommentere spørsmålet om han ønsker jobben.

Ståle Solbakken skal være ønsket som ny landslagssjef.
  • Øystein Jorem

Bare timer etter at det ble kjent at Per-Mathias Høgmo gikk av som landslagstrener snakket VG med Ståle Solbakken. Han er av mange regnet som favoritten til å overta ansvaret for det norske landslaget.

— For alle er det en ære å trene sitt land. Jeg kan ikke si noe mer enn det. Svarer jeg at det er en interessant jobb, ser det ut som at jeg søker – og svarer jeg at det ikke passer nå, så virker det superarrogant, sier Solbakken til VG.

LES OGSÅ:

Solbakken har kontrakt med FC København til sommeren 2018, og vil trolig ikke forlate den danske klubben før tidligst etter sesongen er ferdig. Laget har fortsatt muligheter til å avansere i Champions League. Danskene ønsker å forlenge kontrakten med nordmannen.

Egentlig var planen at Solbakken skulle bli norsk landslagssjef fra 2012, men et tilbud fra bundesligaklubben Köln ble for fristende, og Solbakken ble kjøpt fri fra avtalen han hadde med fotballforbundet.

LES OGSÅ:

Nå er han på ny aktuell som landslagssjef. Tidligere i november hadde Solbakken og toppfotballsjef Nils Johan Semb et møte i København, men ifølge FCK-treneren ble det snakket om tre ting: Gamle dager, kampen mot Leicester – og Julian Kristoffersen, FCKs norske spiller.

LES OGSÅ:

I går ble det spekulert i flere aviser om den tidligere RBK— og Sverige-treneren Erik Hamrén var i Norge for å snakke om landslagsjobben. Selv bekrefter han at han var i Oslo, men at landslagsjobben ikke var ærendet han hadde.

LES OGSÅ:

Høgmos avgang ble kjent onsdag morgen, en beslutning som ble tatt etter en rekke dårlige resultater. Det er nærmest umulig for det norske landslaget å komme til VM i 2018 etter bare en seier. Høgmo forlater jobben nå, men beholder lønnen på cirka fire millioner i ut 2017.