Mykjåland fryktet alvorlig skade: - Var sikker på at det var veldig ille

Lene Mykjåland måtte ut på båre i cupfinalen for kvinner.

Lene Mykjåland måtte ut med skade i cupfinalen mot Røa. LSK Kvinner scoret to ganger etter at 29-åringen gikk ut, og tok sitt tredje cupmesterskap på rad. Her klatrer Mykjåland over reklameskiltene, for å takke LSK-supporterne som satt på langsiden på Telenor Arena.

BÆRUM (fvn.no): — Det var en vriding, men om noe røk, det vet jeg ikke. Det kan ha gått bra, sier Mykjåland til Fædrelandsvennen.

Det var etter 72 minutters spill på stillingen 0-0 i cupfinalen mellom LSK Kvinner og Røa at Mykjåland var i en duell. Hun fikk en vridning i kneet, og falt om på kunstgresset i Telenor Arena,

Les også

Suverene LSK Kvinner sikret dobbeltriumf for tredje året på rad

29-åringen hadde det tydelig vondt, og etter en stund måtte hun bæres av banen på båre.

— De var veldig, veldig vondt de første, par minuttene. Det har skjedd en gang før at jeg har fått en vridning, men jeg berget alt av bånd da, sier Mykjåland.

- Frykter du at skaden din kan ødelegge det som venter, hvis du skulle takke ja til PSG?

— De første minuttene var jeg sikker på at det var veldig ille. Jeg fikk smertestillende, så de verste smertene ga seg. Det kan godt hende at det ikke er så ille, men jeg skal prøve ikke å tenke på det i dag, for nå er det cupfest, sier Mykjåland.

Les også

«Sjelden har vi sett en kamp der det har vært så tydelig at det ene laget er bedre»

Lene Mykjåland måtte ut med skade i cupfinalen mot Røa lørdag.

Imponert av lagvenninnene

LSK var inne i en god periode da Mykjåland måtte forlate banen. Randesund-jenta hadde blant annet et skudd i tverrliggeren tidligere i omgangen.

0-0 ble sluttresultatet, men romerikingene scoret et mål i hver ekstraomgang, og kunne dermed juble over sin tredje "double" på rad.

— Det var veldig kjipt å gå ut med skade i min siste kamp, sier Mykjåland.

Det kom noen tårer for Mykjåland, både rett etter skaden, og rett før dommerne blåste av for full tid.

— Jeg ble så rørt av alle de som var igjen på banen, for det var ekstraomganger, og de løp som om de aldri har gjort noe annet. Samtlige spillere imponerte veldig, sier Mykjåland.

Les også

Skulle krone karrieren med nytt gull: Her bæres Mykjåland ut på båre

LSK Kvinner vant fortjent 2-0 over Røa etter ekstraomganger.

Snakket med kongen

Etter at dommeren blåste av lørdagens kamp, ble Mykjåland båret rundt hele Telenor Arena av lagvenninner og trenerapparat, siden hun hadde tydelige problemer med å gå selv.

Det satte imidlertid ingen demper på feiringen. LSK-spillerne tok seg god tid til å takke hjemmesupporterne, og laget fikk stor jubel da de mottok medaljene sine og Kongepokalen av kong Harald.

Mykjåland fikk også anledning til å slå an en prat med kongen da hun var oppe på ærestribunen.

— Hva sa han til deg?

— Han spurte om det gikk bra med kneet. Jeg sa at det gjør det nå, men det får vi tenke mer på i morgen, sier Mykjåland.

Etter seieren mot Røa har 29-åringen nå tatt seks cupmesterskap. Hun stoppet på sju gull i toppserien.