Lennartson: - Vi var slitne

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296203">Stabæk – Viking 0-1:</a></strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296203"></a>Jørgen Lennartsson forklarer 0-1-tapet for Viking med at spillerne hans var slitne etter tøffe kamper den siste tiden.</p>

FotballNorge08.02.2011Stabæk v Häcken 1:1Foto: Morten Olsen, DigitalsportJörgen Lennartsson - trener Stabæk
  • Ulf Hauan

— I dag mangler vi energi og kraft og var tydelig slitne både fysisk og mentalt etter flere tøffe kamper i det siste. Vi orket rett og slett ikke mobilisere skikkelig, sier Stabæk-sjefen.

Savnet syk Farnerud

Hjemmelaget greide aldri å skape de helt store sjansene mot et kompakt Viking-forsvar, og det hjalp neppe på kreativiteten at lagkaptein Pontus Farnerud ikke spilte grunnet sykdom.

Likevel føler Lennartsson at de som spilte på midten i dag gjorde en brukbar jobb og hevder laget hans kunne fått mer ut av kampen enn de gjorde.

- Vi hadde muligheter til å score, men dessverre så setter vi ikke de sjansene vi får, forklarer han samtidig som han berømmer Mikkel Diskerud som spilte en god kamp sentralt på midten i lagkapteinens fravær.

— Det er klart det var synd at vi ikke kunne bruke Farnerud i dag, men jeg syntes Mix spilte en god kamp på midten, forteller Stabæk-treneren.

Landslagsspiller Henning Hauger som spilte en kamp helt på det jevne mot Viking, vil heller ikke bruke for mye energi på at midtbanekollega Farnerud ikke spilte, men innrømmer at Stabæk er et bedre lag med svensken enn uten:

— Det er klart vi blir svekket når Pontus ikke spiller og vi savner han på midten i dag, men det er gode spillere som bekler de posisjonene i dag uansett, forklarer Hauger.

Han er ikke redd for at Stabæk vil lide noen nød når og hvis han selv og nevnte Farnerud kanskje forsvinner vekk fra Stabæk etterhvert:

- Det er mange gode spillere her som kan gjøre en god jobb for Stabæk i framtiden, hevder han samtidig som han forklarer at hvem Stabæk eventuelt erstatter med når og hvis han og Farnerud forsvinner avhenger av ambisjonsnivået i klubben.

Tenker ikke på stadionsituasjonen

Men om framtiden er usikker på Fornebu, påvirker ikke dette spillergruppen i følge Stabæk-trener Lennartsson.

Han avviser på det sterkeste at alt oppstyret rundt klubbens framtid på Fornebu og Telenor Arena har påvirket spillergruppen.

- Nei, det har absolutt ikke hatt noenting å si, sier han bestemt.

Lennartsson stod rakrygget og tok tapet for Viking i kveld som en ekte mann. Han nektet derfor å skylde på andre faktorer enn at spillergruppa rett og slett ikke hadde mer å gi til akkurat denne kampen. Heller ikke Stabæks annullerte scoring i 1.omgang ønsket han å bruke mye energi på, men beskriver situasjonen:

- Fra min posisjon kan jeg ikke se hva som skjer der inne. Det er alltid viktig å score det første målet i fotball, og jeg hører noen sier det var feil, men sånn er det, sier han samtidig som han forteller at han ikke snakket med dommer Dag Vidar Hafsås om hendelsen, verken i pausen eller etter kampen.

Tenker ikke på medalje

Til tross for tap mot Viking i kveld ligger Stabæk godt plassert på 5.plass og har ikke langt opp til teten. Likevel hevder Lennartsson at laget ikke har noen målsetning om medalje i år.

— Vi tenker ikke på tabellen nå. Vi taper tre poeng i dag, men vi har tidligere sagt at vi skal etablere oss på øvre halvdel og fokuserer ikke på at vi må være blandt de tre beste, avslutter svensken.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk