Fotball

Slik er TILs økonomiske redningsplan

TIL risikerer et underskudd på 3 millioner kroner på grunn av sviktende tilskuersvikt. Nå har klubbens styre vedtatt en plan som skal kompensere for de manglende inntektene.

TIL vurderer å leie ut deler av Alfheim stadion for å øke inntektene.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

Klubbens ledelse har tidligere uttalt at klubben i år ikke skal gå med underskudd. Langt færre tilskuere enn budsjettert gjør jobben utfordrende, noe som også var et tema på styremøtet i forrige uke.

Ulf Johansen, stående i kantina i brakka på Alfheim, har sammen med styret i TIL sett på hvordan klubben kan havne i null i 2015.

– Vi gjør grep for å komme disse utfordringene i møte. Målet er fortsatt at vi skal gå i null i 2015, sier TILs administrerende direktør Ulf Johansen til iTromsø.

Les også

Drage-mysteriet

Kara-salg

Noe av underskuddet regner TIL med å dekke gjennom å leie ut deler av Alfheim stadion, som TIL tidligere i vinter fikk leie av Trond Mohn for en krone i året.

Betingelsene er at 50 prosent av inntektene skal gå til vedlikehold av bygningen. Resten kan TIL disponere fritt.

– Dersom alt er utleid kan vi få inntekter på 4–5 millioner kroner totalt sett per år , sier Johansen.

Men til nå er langt fra alt utleid. Blant annet er store deler av andre etasje fortsatt ledig, samt kantineområdet i 1. etasje.

– Derfor regner jeg med at vi i TIL vil kunne få inntekter på cirka en million kroner i 2015 fra dette, sier Johansen.

Han regner også med at det vil komme andre inntekter som heller ikke er lagt inn i budsjettet som kan være med på å sørge for at klubben går i balanse.

– Et salg av Kara Mbodj fra Genk, at Ulrik Yttergård Jenssen får proffkontrakt i Lyon og at vi får penger Valenciennes skylder oss etter kjøpet av Saliou Ciss vil alle tre være potensielle inntekter. Disse pengene har vi ikke, og kan heller ikke regne med, men jeg tror at noen av disse casene vil slå inn.

I tillegg peker Johansen på hjemmekampene mot Rosenborg og Bodø/Glimt som godbiter for publikum.

– Vi intensiverer nå jobben for å trekke mye folk på disse oppgjørene, sier Johansen.

– Blir i brakka

Tidligere i vinter, før Trond Mohn kjøpte deler av idrettsbygget på Alfheim, valgte klubbledelsen å si opp kontrakten for bruk av kontorplass og losjer på den østlige tribunen. Per i dag er administrasjonen i en brakkerigg på nordsiden av banen, samt at sponsorene er i en felles losje på den vestlige tribunen.

– Vi diskuterer nå tanken om å flytte noen av sponsorene tilbake losjene til neste år, og ha et spennende konsept der. Resten av årets sesong blir det samme som det er per i dag.

Men en ting er helt sikkert:

– Administrasjonen og spillerne blir i brakka på ubestemt tid. Her liker vi oss veldig godt, slår han fast.

Les også

  1. Fikk debuten for U21-landslaget

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL