Fotball

Tabelljumbo Stabæk forverret VIF-krisen

<p>Vålerenga er ute av cupen og i dag tapte laget for bunnlaget i Eliteserien.</p>

Oslo 20120624.Christer Kleiven jubler etter 0-2. Eliteseriekamp i fotball på Ullevaal Stadion mellom Vålerenga og Stabæk søndag ettermiddag.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Audun Braastad

 • Stian Rønningen

Vålerenga — Stabæk 1-2:

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Klanen har tidligere den uka tatt til orde for at Martin Andresen bør ta sin hatt å gå. Spekulasjonene om Andresens fremtidige rolle for Oslo-klubben vil garantert bli flere etter dagens pinlige 2-1 tap mot Stabæk.

Vegar Eggen Hedenstad og Christer Kleiven satt inn hvert sitt mål for gjestene fra Bærum som tok sin andre seier på rad etter forferdelig vårsesong med ni strake tap.

I innledningen av kampen så det ut som begge lag fortsatt var i feriemodus. Feilpasningene florerte og det meste av spillet foregikk på midtbanen. Ingen av lagene maktet å etablere noe offensivt, men midtveis i den første omgangen kviknet det hele mer til med tre gode muligheter for hjemmelaget.

(Artikkelen fortsetter)

Andreas Nordvik (t.h) ble utvist mot Stabæk. (Foto: NTB Scanpix)

Nordvik utvist

Først avsluttet tidligere Stabæk-spiller Veigar Pall Gunnarsson med et hardt skudd inne i sekstenmeteren. Heldigvis for Stabæk vartet keeper Mande Sayouba opp med en god redning. Like etter skjøt Håvard Nielsen ballen knallhardt forbi Sayouba, men en Stabæk-spiller reddet ballen på streken. Den siste sjansen i den gode perioden for vertene fikk Marcus Pedersen som satt ballen utenfor fra kloss hold.

Det lå et mål i luften for Vålerenga hjemme på Ullevaal Stadion, men i et kort øyeblikk mistet Andreas Nordvik konsentasjonen. Stabæks Franck Boli ble for kjapp i vendingen, og kom seg fri alene mot Lars Hirschfeldt i Vålerengas mål. På klønete vis strakk Nordvik ut beinet, og dermed gikk Boli i bakken. Dommer Ken Henry Johnsen var sikker i sin sak og viste det røde kortet til Nordvik.

Hedenstad med perlescoring

Mot ti mann fikk Stabæk ha ballen mer i laget, og fem minutter ut i den andre omgangen fikk bortelaget frispark på Vålerengas halvdel. Vegar Eggen Hedenstad tok sats og skulle frisparket inn i boksen fra om lag 40 meter. Ballen gikk forbi alle i boksen inkludert Hirschfeldt i Vålerenga-målet og dermed sto det 1-0 til gjestene fra Bærum.

Stabæk fortsatte å kjøre kampen. Like etter scoringen fikk laget en god mulighet etter en rask overgang, men Boli satt ballen utenfor. Gjestene produserte sjanser på løpende bånd og både Bjarte Haugsdal og Ricardo Clark hadde store sjanser til å avgjøre kampen for Stabæk.

Kleiven avgjorde

Vålerenga har opplevd å få kritikk av egne fans på grunn av Rimibowl og ikke minst etter den svake innsatsen i cupen mot Sandefjord. Spillet mot Stabæk var ikke nærheten av noe som helst og Klanen uttrykte dette med å rope ”Vondt å se Enga”.

Og verre skulle det bli. Herman Stengel fant Chrsiter Kleiven inne i sekstenmeteren, og sørlendingen satt inn sitt første mål for Stabæk med en fin avslutning i det korte hjørnet. På overtid reduserte Håvard Nielsen, men det var altfor sent med tanke på å sitte igjen med poeng fra kampen for hjemmelaget.

 1. Les også

  Martin Andresen: - Jeg trener VIF så lenge de vil

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  &laquo;Vålerenga-dödaren&raquo; slo til igjen

 2. FOTBALL

  Pedersen scoret to og feiret med obskøn gest

 3. FOTBALL

  Vålerenga mest effektive mot Odd

 4. FOTBALL

  Nielsen senket Odd

 5. FOTBALL

  Godset trygget serieledelsen

 6. FOTBALL

  Rosenborg ydmyket av Hoseth og Stabæk