Fotball

Liverpool sjokkerte Barcelona og tok seg til Champions League-finale

Liverpool rystet Barcelona og snudde 0-3 til 4-3 sammenlagt. Georginio Wijnaldum og Divock Origis scoret to mål hver og sendte rødtrøyene til mesterligafinale.

  • NTB

Liverpool – Barcelona 4-0, sammenlagt 4-3

Mesterligakvelden på Anfield ble magisk for hjemmelaget.

– Helt fantastisk! Jeg kan ikke si mye mer enn det. Helt utrolig. Det er vanskelig å sette ord på det. Vi bestemte oss for å gi alt, og klarte å gå videre, sa kaptein Jordan Henderson til TV 2 etter kampen.

Liverpool åpnet forrykende og Divock Origis første mesterligascoring etter seks minutter sørget for en drømmeåpning for rødtrøyene. Innbytter Georginio Wijnaldum sendte deretter hjemmefansen til himmels med to scoringer på to minutter tidlig i annen omgang, før tidligere utskjelte Origi var våken på en corner og banket inn 4-0.

Les også

Lars Tjærnås om mirakelet på Anfield: «Det var en seier for fotballen»

Liverpools Divock Origi scoret to av målene mot Barcelona. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix

Dermed er Liverpool klare for sin niende finale i Europas gjeveste turnering.

Liverpool hadde et grusomt utgangspunkt før tirsdagens oppgjør. Selv med en god kamp reiste Jürgen Klopps menn fra Spania med 0-3 i sekken sist uke.

Uten skadde Mohamed Salah og Roberto Firmino var det få som levnet de rødkledde noen sjanse til avansement. Håpet lå i at Barcelona skulle gå på en lik smell som mot Roma i fjor. Da ledet katalanerne 4-1 etter hjemmekampen, men tapte 0-3 borte og røk i kvartfinalen.

Georginio Wijnaldum scoret to mål på to minutter tirsdag.

Pangstart

Det så tidlig ut til å gå mot noe stort for hjemmelaget. Salah, iført en t-skjorte med påskriften "never give up", fikk se sitt Liverpool åpne i et forrykende tempo. De rødkledde gikk i strupen på bortelaget og kun seks minutter var spilt da det ble skikkelig spenning.

Jordi Alba hadde tilsynelatende full kontroll på en lang ball, men headet rett i beina på Sadio Mané. Han spilte til Jordan Hendersen, som avsluttet på Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen. Tyskeren måtte gi retur, og Origi plasserte ballen enkelt i nettet. Det var belgierens aller første mesterligamål.

Liverpool fortsatte i hundre, og hjemmepublikummet ropte på straffe da Mané falt innenfor sekstenmeteren. Dommeren vinket spillet videre. Så var det Barcelonas tur. Etter en glimrende kontring avsluttet Lionel Messi på mål, men Allison fikk slått til corner.

Med flere stopp i spillet avtok tempoet noe, men sekunder før hvilen var Alba nære ved å rette opp for feilen som førte til baklengsmål. Allison var igjen parat, og Liverpool gikk i garderoben med 1-0 etter en meget innholdsrik omgang.

Superinnbytter

Så skulle Liverpool-fansen få juble på ny. Åtte minutter etter hvilen vant Trent Alexander-Arnold ballen høyt i banen og slo inn til innbytter Wijnaldum. Nederlenderen stormet inn ved straffemerket og banket ballen i mål via keeper ter Stegen.

Kun to minutter senere raget samme mann høyest i lufta på et innlegg fra Xherdan Shaqiri. Med hodet dunket han inn 3-0 i nærmeste kryss, og lagene var like langt.

Barcelona var lamslått, og drøye ti minutter før slutt skulle vondt bli til verre da Alexander-Arnold skaffet Liverpool corner. Samme mann stilte seg opp, men gikk bort fra hjørneflagget. Barcelona ventet en oppstilling, og det fikk briten med seg. Han snudde kjapt og slo hardt inn foran mål. Der var Origi våken, og Barca-forsvaret like sovende. Belgieren banket inn sin andre mesterligascoring.

Liverpool er dermed det tredje laget noensinne som tar seg til finale etter et tremålstap i første kamp.