«Vi vinner og vinner med Monica, så hvorfor skal vi bytte henne ut?»

Natt til søndag feiret de en eventyrlig sesong. Nå må budsjettet kuttes og gulltreneren kan forsvinne. Lillestrøm går en usikker tid i møte.

Isabell Herlovsen (t.v.) og Monica Knudsen på banketten i går kveld. På de fire siste sesongene har de sammen vunnet tre seriegull og to cupgull. Knudsen er på utløpende kontrakt, og er usikker på om hun fortsetter i klubben.

Avaldsnes — Lillestrøm 2-3

Champagne. Brede glis. Kongepokal. Og blitsregn. Akkurat slik det skal være etter en fantastisk sesong.

Lørdag kveld kunne Lillestrøms gulljenter endelig få feire den fantastiske sesongen.

Isabell Herlovsen ble årets cupfinalehelt da hun headet inn 3-2 med et kvarter igjen å spille. Lillestrøm tok dermed dobbelttriumf for andre året på rad etter en real snuoperasjon i andre omgang.

— Dette er sinnssykt deilig. Vi gjorde ingen veldig god kamp i mine øyne. Men det smaker ekstra godt når vi løper og kriger oss til seier, sa cupfinalehelten i går kveld.

Hun var særdeles klar for å feire en glimrende sesong. Seriegullets fest måtte vente på grunn av mesterliga-spill. Utover kvelden og natten ble det derfor en heftig feiring av både serie- og cupgull.

Les også

Lillestrøm tok «The Double» for andre året på rad: - Det er sinnsykt deilig

Les også

Kan kara matche dette?

Kan forsvinne

Så gjenstår det å se hva fremtiden vil bringe. Klubben går mot et underskudd på fire millioner kroner denne sesongen.

Neste sesong er det meldt at budsjettet skal kuttes fra 12 til 8 millioner kroner. Det er ikke bærekraftig for investorene å spytte inn penger i kvinnefotballen. Interessen er så som så. Pengene guttene får fra både sponsorer og medieavtaler kan jentene se langt etter.

Tidligere i høst ville ikke klubben fornye kontrakten med gulltrener Monica Knudsen (40). På fem år har hun ledet Lillestrøm til tre seriegull og to cupgull. I år ble det åttendelsfinale i Champions League.

Investor Per Berg sa at han mente det burde gå an å få mer ut av laget, og syntes kvartfinale i mesterligaen burde være et mål.

Kontraktsforslaget kom etter hvert på bordet for Knudsen. Nå er hun usikker på om hun forlenger.

— Nå har jeg vært her i fem år. Det er viktig for meg at man har nye ting å tilføye laget. Så handler det litt om familien. Jobben er veldig oppslukende, sier Knudsen.

- Hun er dedikert

- Hva har kuttene å si for avgjørelsen?

-Det spørs jo hva som er klubbens målsetning. Vi kan ikke ha som mål å vinne Champions League og samtidig drive for fem millioner. Vi må ha et samsvar mellom mål og hva vi får skrapet sammen til aktivitet. Det er vel det viktigste, sier hun, før hun innrømmer:

— Men det er klart at det har jo litt å si. Vi har fått til mye, og vi har jo bare lyst til å få til enda mer. Når man har fått smaken på Europa, så er det jo der man har lyst til å være. Det er jo klart, sier Knudsen, som tror det kommer en avklaring i løpet av noen uker.

Cupfinalehelten Isabell Herlovsen er i alle fall klar på at hun ønsker Monica Knudsen med videre.

— Vi vinner og vinner med Monica, så hvorfor skal vi bytte henne ut? Hun er dedikert til det hun gjør og stiller opp hundreprosent for alle uansett tidspunkt på dagen. Hun har bevist at hun kan ta oss et steg videre i Champions League også. Det er veldig kjipt at vi ryker ut i åttedelsfinalen på straffespark. Monica er en bra trener, og jeg har troen på henne, sier Herlovsen i gullrusen.

Hun sier spillerne vet lite om hva som skjer, men at de ikke har blitt påvirket av omstendighetene rundt.

Foreløpig er det klart at stjernemålvakt Gudbjörg Gunnarsdottir forsvinner. Hun selv sier det er tungt. Også Herlovsen vil savne målvakten.

— Det er skikkelig kjipt. Hun har vært veldig god i hele år, sier Herlovsen, som i alle fall blir i klubben neste sesong.

Tok revansj etter straffemiss

Også i Avaldsnes er det varslet kutting i satsningen.

— Vi vet ikke hva som skjer. Men jeg blir her, og jeg håper det blir satsing, sier Avaldsnes kaptein, Maren Mjelde.

Kapteinen kom til Avaldsnes for å vinne triumfer. En historisk sølvmedalje for Avaldsnes i serien skulle bli toppet av cupgull.

Det startet så bra. Mjelde tok selv ansvar og skrudde inn et frispark halvveis i første omgang.

Men pausen brukte Lillestrøm best. Innpå kom Lene Mykjåland. Samtidig som lagvenninnene skrudde på bryteren.

Emilie Haavi satte inn 1-1, før Sherida Spitse fikk en deilig revansje etter mesterliga-exiten.

Hun bommet på to straffespark da Lillestrøm røk ut.

I går satte hun inn 2-1 fra over 30 meter med et utsøkt langskudd over målvakten til Avaldsnes, som sto langt ute.

— Jeg måtte ordne opp etter onsdag, sa hun etter kampen.

Avaldsnes utlignet igjen til 2-2 og skapte ny spenning i kampen.

Så dukket altså Isabell Herlovsen opp, og sørget for enda mer jubel til Lillestrøm.