Fotball

Da: Verdensmester og Barca-stjerne. Nå: Nektes garderobeskap og juniortrening

Manchester United-keeper fryses ut i kulden av Louis van Gaal.

Victor Valdés' karrièrefall har vært spektakulært. Til venstre jubler han for finaleseier over Manchester United i Champions League 2011 - sammen med lagkameratene Sergio Busquets og Andrés Iniesta. Til høyre er han i aksjon i en av sine få kamper for Manchester United - på bortebane mot Hull forrige sesong.
  • Roar Lyngøy

Victor Valdés har vunnet EM og VM med Spania, og Champions League tre ganger med Barcelona. I Manchester United har imidlertid keeperstjernen blitt fullstendig fryst ut av manager Louis van Gaal.

Det er litt av en liste som ramses opp i den anerkjente engelske avisen The Guardian:

  • Manchester Uniteds reservekeeper Victor Valdés nektes sitt eget garderobeskap.
  • Han fikk ikke være med på Uniteds offisielle lagbilde.
  • Han får ikke trene med verken A-lag, U21 eller andre aldersbestemte lag.
  • Valdés sine treningstider er lagt opp slik at han ikke møter på sine lagkamerater og vice versa.

Mobbing, vil nok enkelte si.

Les også

Mourinho må stå skolerett for FA etter forsvarstalen

– Han nektet å spille

Saken er denne: I januar signerte den tidligere Barcelona-keeperen for Manchester United. Kontrakten gjaldt i halvannet år, altså frem sommeren 2016. Valdés skulle utfordre sin spanske landsmann David de Gea om keeperplassen.

Manchester United-manager Louis van Gaal er knallhard mot Victor Valdés.

– Det er en ære for meg å signere for United. Etter kort tid her kan jeg allerede si at dette er en spesiell klubb, uttalte Valdés til klubbens nettsted.Keeperveteranen med 20 landskamper for Spania har nok fått merke at United er en spesiell klubb. Og ikke minst at Louis van Gaal er en spesiell manager. I midten av juli kom det frem at Valdés var erklært uønsket i Manchester United.

– Når du ikke vil følge våre prinsipper, er det bare en vei. Det er ut, sa van Gaal.

Fordi:

– Han nektet å spille for andrelaget forrige sesong, forklarte manageren.

Kompromissløs

Victor Valdés ligger faktisk inne på Uniteds hjemmeside som en del av A-laget, riktignok uten et spillernummer. Og ifølge The Guardian er den 33-årige spanjolen fullstendig ute i kulden:

Hvis Uniteds lag skal trene på formiddagen, får Valdés beskjed om å møte på ettermiddagen. For å trene for seg selv.

Flere United-spillere skal ha reagert på behandlingen. De har i hvert fall fått se at Louis van Gaal kan være like kompromissløs som den tidligere United-høvdingen Sir Alex Ferguson.

Det eneste Valdés gjør i United nå, i realiteten, er å heve en fet lønn. De Gea er førstekeeper, Sergio Romero er hentet inn som cover, og van Gaal har dessuten forfremmet unggutten Sam Johnstone foran mannen med 20 landskamper for Spania. På merittlisten hans står også seks La Liga-titler med Barcelona og tre seirer i Champions League.

Mata: — Det er synd

Valdés spilte Uniteds to siste kamper forrige sesong da De Gea var skadet. Det blir neppe flere.

Juan Mata er landsmann med Valdés og spiller også i United. Han ble spurt om keeperens situasjon av radiostasjonen Al Primer Toque denne uken:

– Det er synd. Víctor er en fantastisk keeper der skader har ødelagt mye. Jeg unner ham alt godt, enten det er i Manchester United eller et annet sted, sa Mata.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Louis van Gaal
  3. Manchester United