Fotball

Da andre på øyen valgte festing, satset Remi på fotballen

Slik var ferden fra Ringvassøy til Brann for Remi Johansen.

NY: Remi Johansen er Branns ferskeste midtbanemann. Klubbskiftet er hans største forandring i karrieren. I La Manga møtte han BT for å fortelle om ferden til Bergen.
 • Mads Bøyum

La Manga (BT): Hvis man gjør et internettsøk på ordene Ringvassøya og fotball, er bilder av Remi Johansen (25) blant det første som kommer opp.

På nesten 70 grader nord, en times kjøring fra Tromsø, vokste den nye midtbanespilleren til Brann opp. Norges sjette største øy, men under 1500 innbyggere.

Kanskje skulle man tro at utendørsidrett ikke var det som fristet mest der, men fotballaget til lille Remi – trent av faren – var godt.

— Vi brukte å vinne de fleste kampene, men det er klart at det ikke var så mange på Ringvassøy som ønsket å satse, sier Remi Johansen.

Les også

Bruttern: - Rotete. Upresist. Oppkavet. Og dårlig

— Da vi kom opp i en viss alder, og folk begynte å få tak i litt alkohol, var det mange som syntes det var artigere å ta seg en sigarett og fare på fest enn å være på trening og få blodsmak i kjeften, forteller han videre.

For tenåringen Remi, var det aldri aktuelt å ta del i en festkultur. Det var ikke vanskelig å stå imot.

— For meg var det aldri noe stress. Det var ikke et spørsmål for min del. Men frem til festalderen kom, hadde vi en bra gjeng som spilte fotball, sier Johansen.

Les også

Remi Johansen om TIL-exiten: - Jeg forstår at klubben valgte annerledes

Tromsø-sjefen som lærer

Han ser familien som den kanskje viktigste grunnen til at han har nådd eliteserien. Slekten har vært tett på. Alltid.

— Foruten moderen og faderen har det vært onkler og tanter i øst og vest, de har fulgt kampene mine. Selv når jeg spilte på Tromsøs 2.-lag, sier Johansen og flirer.

For å begynne på idrettslinjen på videregående, flyttet han til Tromsø. Det ble viktig for ham som fotballspiller. Kontaktlæreren på skolen ble Bård Flovik, mannen som i dag trener Tromsø. Flovik passerer tilfeldigvis forbi og slenger i vei en spøk, når Johansen møter BT i La Manga.

— I Tromsø var jeg ett år med juniorlaget, før jeg ble tatt opp til A-laget.

Dermed var fotballhobbyen blitt en karriere. Som Tromsø-spiller fikk han et tresifret antall eliteseriekamper. Det er en etablert fotballmann som nå er i Brann.

— Å gå til Brann er den største forandringen i karrieren min. Magefølelsen om at det var riktig å gjøre, kom veldig fort, sier Johansen.

Valget av Brann

Han snakket med Ruben Kristiansen, Brann-backen med fortid i Tromsø. Kristiansen fortalte om spillere med mentalitet og treningsopplegg som appellerte til Johansen.

— Samtidig var klubben veldig tydelige på at de ville ha meg, og hvordan de ville bruke meg, sier Johansen.

Lars Arne Nilsen, Branns trener, er tilsvarende fornøyd med det Johansen har vist etter ankomst.

— Han tok veldig ansvar med en gang han kom. Det er en utadvendt fyr som har meninger om ting. Jeg liker spillere som diskuterer og er engasjert i fotballen, Remi er en av dem. Starten hans har vært nesten overraskende bra, sier Nilsen.

Nå har Remi Johansen sin egen familie. Hjemme i Nord-Norge er kjæresten og deres syv måneder gamle baby. Johansen spøker med at den pågående flyttingen til Bergen kan få konsekvenser for dialekten til den lille.

— Kanskje blir det som med Per-Mahtias Høgmo – nordnorsk med skarre-r!

Dagens mest leste saker:

Les også

 1. «Pølsa» innlagt på sykehus - igjen

 2. Svensk verdensmester dopingtatt - mister OL-plassen

 3. Dro fra Skottland lørdag – rett inn på RBK-laget mandag

 4. Global oppvarming gjør skisporten utrydningstruet 

 5. Kristina (24) droppet bil - kjøpte heller elsykkel

 6. Christina Vukicevic er gravid - legger opp som hekkeløper 

 7. TV-giganten ESPN vil ha nytt X Games til Oslo

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann