Fotball

Stefan Johansen avventer Celtic-framtida

Stefan Johansen vil ikke garantere at han fortsetter fotballkarrieren i Celtic når kontrakten med den skotske toppklubben utløper neste sommer.

Stefan Johansen er usikker på fremtiden.

Landslagsstrategen har den siste tiden sett flere av sine profilerte lagkamerater signere nye langtidskontrakter med Glasgow-klubben. Nir Bitton og Leigh Griffiths har nå avtaler som strekker seg fram til henholdsvis 2020 og 2021, mens lagkaptein Scott Brown forlenget til 2018. Selv er Stefan Johansen svært forsiktig med å forskuttere om han kommer til å gjøre det samme.

— Det er veldig positivt for klubben at slike spillere forplikter seg til å bli her over lang tid. Med hensyn til meg selv, er vi i samtaler. Det er alt jeg kan si, så tar vi det derfra, sier Johansen ifølge The Scotsman.

— Jeg har ingen kommentarer utover det. Tidligere har jeg aldri kommentert slike ting. Jeg vet at det pågår samtaler, så får vi se hva som skjer, tilføyer vardøværingen og henviser til agent Tore Pedersen.

Innrømmer svak form

Johansen, som fyller 25 år kommende fredag, har slitt med å følge opp den gode 2014/15-sesongen i Celtic-trøya. Da ble landslagsstrategen kåret til den skotske toppseriens beste spiller.

Vardøværingen innrømmer at det er krevende å få kritikk.

— Selvfølgelig har det vært vanskelige måneder. Det er alltid hyggeligere når folk sier positive ting om deg, men kritikk gjør deg voksen og du lærer av det, sier han.

En smule selvkritikk tar han også.

— Jeg vet at jeg ikke har spilt min beste fotball denne sesongen. Men det største presset legger jeg på meg selv. Jeg vet når jeg spiller godt og når jeg spiller dårlig. Det er opp til meg å finne tilbake til formen, sier han.

At Celtic-fansen har gitt uttrykk for sin misnøye med laget den siste tiden, har han full forståelse for.

— Det er sånn det er å være i en klubb som denne, og det er del av den jobben man må løse. Jeg spiller fotball fordi jeg liker å ha supportere som bryr seg, sier Johansen.

Forsvarer Deila

Celtic har tre poengs forsprang til serietoer Aberdeen i den skotske toppserien, men den knepne 1-0-seieren mot Partick Thistle lørdag imponerte ingen. Leigh Griffiths ble matchvinner på overtid.

Stefan Johansen vil ikke høre snakk om at Ronny Deila har skylden for de svake prestasjonene.

— Det er for lett å skylde på manageren. Det er ikke han som er på banen og spiller. Spillerne må ta ansvar, og vi har ikke gjort nok i de siste kampene, sier 24-åringen.

Serietoer Aberdeen kunne kommet à jour med Celtic søndag, men lagets kamp ble utsatt på grunn av for mye vann på banen. (©NTB)

Les også

  1. Deila og Celtic reddet viktig seier på overtid

  2. Deila etter uavgjort: - Sånn vil jeg se laget spille

  3. Deila skylder på mediene

  4. Tidligere Celtic-stjerne hevder supporterne begynner å miste troen på Deila

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Stefan Johansen
  3. Celtic FC