- Dæhli kan bli like god som Nasri og Silva

Ole Gunnar Solskjær har store forventninger til Mats Møller Dæhli.

Mats Møller Dæhli.
  • Roar Lyngøy

Det var tomålsscorer Kenwyne Jones som stjal overskriftene etter Cardiffs 3-1-seier mot Huddersfield i helgen.

Men manager Solskjær tror at landsmann Mats Møller Dæhli kan bli den store snakkisen i engelsk Championship denne sesongen.

– Jeg håper at han kommer til å skinne. Vi endret på systemet vårt og fikk Mats mer involvert. Jo mer Mats er i kontakt med ballen, jo bedre er han.

– Han er sikker med ballen og kommer bare til å bli bedre, sier Solskjær til Wales Online.

Avisen kommenterer selv at Dæhli ikke har en voldsom fart, men at han er rask i vendingene og en mot en. Han har en fotballintelligens som gjør at han skiller seg ut, mener avisen.

Dæhli er bare 19 år, men Solskjær mener at Dæhli vil være en ferdig utviklet Premier League-spiller i løpet av de neste sesongene, og at nordmannen da vil bli sett på som en lignende spiller som Manchester City-dupen David Silva og Samir Nasri.

– Når du ser på spillere som Nasri og Silva, så kan Mats ende opp med en lignende stil, sier Solskjær.

– Jeg ønsker ikke å sammenligne han med andre, og han trenger ikke ekstra press. Men han er en type spiller som liker å komme seg mellom forsvarslinjene, utfordre motspillere og skape åpninger, sier Solskjær.

Cardiff har åpnet Championship-sesongen med en uavgjort og en seier. Neste kamp er mot Uwe Röslers Wigan tirsdag. Tyskeren, som tidligere har trent Lillestrøm, Viking og Molde, har ikke fått en god seriestart. Etter to runder står klubben med én uavgjort og ett tap.