Fotball

Skammelsrud: - Strand kan spille til han er 40 år

<p>Ingen bør bli overrasket om Roar Strand spiller både eliteserie og Mesterliga-fotball som 40-åring, mener Bent Skammelsrud.</p><p><strong>DIREKTE 19.00: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=22517&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false">Lyn — RBK</a></strong></p>

Fotball tippeligaen 21.06.07, Rosenborg - LillestrømRoar Strand og dagens maskotFoto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport Foto: Digitalsport

 • Anders Ruud

— Vi har sett spillere som har spilt Champions League, og prestert på toppnivå, som 40-åringer. Hvorfor skulle ikke Roar Strand gjøre det samme om noen år, sier Bent Skammelsrud om RBKs veteran.

37 år gamle Roar Strand har stått fram som en av Rosenborgs beste spillere i de siste kampene. I nestenskandalen mot KIL/Hemne i cupen var han den eneste som ble trukket fram som en som gjorde jobben, og la ned en skikkelig innsats, av trener Knut Tørum. Mot Lillestrøm på torsdag fikk Strand bestemannspremien av stadionjuryen på Lerkendal.

- Roar mer skadet før

Roar har i utgangspunktet signalisert at han vil slutte etter denne sesongen. Han har likevel sagt at han tar en kamp og en trening av gangen, og ser an sin egen situasjon. Bent Skammelsrud var selv en høyt respektert veteran på RBKs midtbane. Han la fotballskoene på hyllen da han var 36 år. Til tider innrømmer han å ha lurt på om det var et riktig valg.

— Det er klart det er litt rart å tenke på å gi seg etter sesongslutt når du utpå høsten føler at du virkelig kan fungere på topp nivå. Jeg tenkte jo også tanken at «kroppen hadde vært i stand til å prestere fortsatt». Jeg følte ikke akkurat at kroppen min var 36 år når jeg ga meg. Samtidig slapp jeg å slite med mye skader, og kanskje sitte mye på benken mot slutten av karrieren. Kroppen trenger tid på å komme seg når den er eldre. Det er bedre for egen del å gi seg på topp. Men Roar slet mer med skader rundt den tiden jeg ga meg enn det han gjør nå, har jeg inntrykk av, kommenterer RBKs tidligere midtbaneanker.

Roar Strand har spilt høyreback de siste to kampene. Hittil i år har han også spilt både sentral midtbane og indreløper. Alle oppgavene løses med samme seriøsitet og innsats. Skammelsrud mened nettopp dette sier noe om Strand som profesjonell fotballspiller.

- Ydmyk og seriøs

— Roar er ydmyk og seriøs, og han gir hundre prosent hver eneste gang han blir gitt tillit på en fotballbane. Innsatsen er enorm, og dette smitter også over på resten av laget, skryter Skammelsrud.

— Med dine erfaringer fra din retrett fra fotballen, hva er ditt tips til Roar når det gjelder den fremtidige fotballkarrieren?

— For det første må han være helt sikker på at han har lyst til å fortsette. Hvis han er i tvil er det kanskje like greit å legge skoene på hylla. Det finnes tross alt et liv utenfor den «boblen» som profesjonell fotball faktisk er. At hodet er med er dermed det viktigste. Så må kroppen fungere, og lysten på å vinne må være der. Dersom Roar sier han er sulten, er han det. Da vet en hva man får av innsats. I tillegg er han lettrent, og han kjenner kroppen sin godt nok til å ta forholdsregler hva gjelder skader. Hvis hodet er med, og kroppen fungerer, er alder bare et tall. Da kan Roar fortsette i mange gode år.

— Til han er over 40 år, sier Bent Skammelsrud.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Zidane er RBK-guttas mareritt

 2. FOTBALL

  Tettey: &ndash;Det gjør meg stolt

 3. FOTBALL

  RBK-legendenes dom: – Han har styrket sitt kandidatur

 4. FOTBALL

  Basma mot målmaskinen

 5. FOTBALL

  - Kan koste RBK seriegullet

 6. FOTBALL

  Nesten hele stallen mot sitt første RBK-gull