Fotball

Slik ser du Norges landskamper i høst

Nesten all landslagsfotball på én kanal.

Per-Mathias Høgmos menn skal i løpet av høsten spille sju landskamper. Her fra privatlandskampen mot Tsjekkia i mai i år.

TVNorge-familien sender i høst seks av sju kamper med de norske fotballherrene, men godbiten England — Norge går hos en rival.

I mai sikret SBS Discovery seg rettighetene til også å vise Norges privatlandskamper. Fra før satt selskapet på retten til å sende alle kvalifiseringskampene til det kommende EM (2016) og VM (2018).

Brorparten av Norges kamper vil bli sendt på TV-kanalen Max.

— Vi har så å si rubbel og bit. I tillegg til Norge har vi også tilgang til alle andre kamper i EM-kvalifiseringen. Det blir spennende, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu i SBS til NTB.

Ødegaard og Wembley

Per-Mathias Høgmos menn skal i løpet av høsten spille sju landskamper. Den første starter med et ligalandslag mot De forente arabiske emirater på Viking stadion i Stavanger onsdag.

Det ventet at Godset-kometen Martin Ødegaard (15) skriver norsk fotballhistorie med rekordtidlig debut for A-landslaget.

— Uttaket av Ødegaard hjelper skaper selvsagt økt interesse rundt onsdagens kamp, sier Aalbu.

En uke senere tar Norge turen til London for å møte England på Wembley for første gang på over 20 år. Forrige Wembley-møte var 0-0-kampen i mai 1994. Aalbu skulle gjerne ha slått kloa i England-kampen, men den går på Viasat Fotball 3. september.

— Vi forhørte oss, men fant raskt ut at Viasat hadde sikret seg rettighetene for lenge siden.

- Sterk interesse

Fem dager senere starter EM-alvoret. Norge innleder kvalifiseringen mot Italia hjemme på Ullevaal. Åpningskampen sendes på TV Norge, mens de tre andre kvalkampene går på Max utover høsten.

Aalbu er ikke bekymret for nordmenns landslagsinteresse tross mange svake resultater over lengre tid.

— Landslaget står fortsatt sterkt. Det viste seertallene vi hadde under Norges kamper mot Albania og Kypros i fjor. Det var ikke akkurat kremlag, men det hadde vært bra med litt drahjelp gjennom en god start på kvalifiseringen, sier han.

MAX har også valgt å sende U21-guttas EM-kvalkamp hjemme mot Portugal på Marienlyst 4. september.

— Det blir en fin opptakt til Norge - Italia, mener Aalbu.

Norges landskamper på TV i høst:

  • 27/8: Forente emirater (h): Max
  • 3/9: England (b): Viasat Fotball / Viaplay
  • 9/9: Italia (h, EM-kval): TV Norge
  • 10/10: Malta (b, EM-kval): Max
  • 13/10: Bulgaria (h, EM-kval): Max
  • 12/11: Estland (h): Max
  • 16/11: Aserbajdsjan (b, EM-kval): Max.

(©NTB)