Avis: Landslagsspiller kan miste resten av sesongen

Lyngdølen Stefan Strandberg (26) sliter med en skade i Tyskland. Sjekk status for sørlendingene som spiller i utlandet.

Stefan Strandberg sliter med en vond hæl i tyske Hannover.

Stefan Strandberg (26) hadde en god høstsesong i Hannover og klubben ligger på opprykksplass foreløpig. Lyngdølen har spilt fast som midtstopper og til og med bidratt med fire assist. Dessverre for landslagsspilleren har han vært ute med en skade i hælen den siste måneden.

Den kan være så alvorlig at resten av sesongen ryker, ifølge tyske Sportbuzzer. Problemene skaper så store problemer at en operasjon kan bli siste utvei, skrev den tyske avisen i helgen. Normalt sett brukes ikke en operasjon i slike tilfeller, legger avisen til.

Videre står det i artikkelen at rehabilitering i Norge eller sprøytekur kan være andre metoder å bruke for å bli frisk. Hannovers egen hjemmeside har ikke omtalt skaden like alvorlig.

Han står med ni landskamper. Om kort tid skal Norges nye sjef, Lars Lagerbäck, ta ut sin første tropp til landskampen mot Nord-Irland.

Strandberg er for øvrig ifølge Kicker-børsen den 38. beste forsvarsspilleren i Bundesliga 2 med snitt på 3,46. Gustav Valsvik til sammenligning nummer 30 med 3,34.

Les også

Takknemlig Strandberg etter sjokkbeskjeden: – Mye fine folk der ute

Ajer i Kilmarnock

Den emigrerte sørlendingen fra Rælingen, Kristoffer Ajer (18), har gjort midtstopperplassen til sin i skotske Kilmarnock på lån fra storklubben Celtic. Kilmarnock ligger på åttendeplass i serien.

Ajer i duell med Luis Suárez fra en treningskamp.

Av The Scottish Sun har den tidligere Start-profilen fått 7-er på børsen i fem av seks seriekamper. Ajer har som mål å spille seg inn på U21-landslaget innen kort tid.

Les også

Fotballradioen med Kristoffer Ajer: Om stjerneliv, taxi-problem, kjæresten, midtstopperspill og masse mer

Tripic i Greuther Fürth

Zlatko Tripic (24) er satt ut av en lyskeskade i Greuther Fürth. I høstsesongen fikk han jevnlig spilletid, men startet kun to kamper. Oppturen var da han avgjorde 2–1-kampen mot Arminia Bielefeld i november med sesongens eneste mål. Greuther Fürth ligger på sjuendeplass, og har ti poeng opp til opprykk.

Les også

Tripic snakker ut etter skrekkfallet: – Ukene i senga var de tyngste i mitt liv

Rasmussen i Nordsjælland

Mathias Rasmussen (19) fikk en god start med flere kamper fra start som Nordsjælland-spiller i fjor sommer. Men siden august har han kun spilt fire minutter førstelagsfotball for niendeplasserte Nordsjælland.

Mathias Rasmussen for Nordsjælland.

Seint i høst fikk han sesongens største høydepunkt da han scoret for U21-landslaget i 3–1-seieren mot Slovakia.

Les også

Kunne også gått til serie A – så mye fikk Start for Rasmussen

Pepa i Vestmanneyjar

I Island har Avni Pepa (28) akkurat startet sesongen med ÍBV Vestmannaeyjar. Midtstopperen fra Kristiansand, bror til Arendal-spiss Wilhelm Pepa, har spilt 90 minutter i årets to første kamper – som har endt i fire poeng. Starts tidligere spiller bidrar også på landslaget til Kosovo.

Les også

Han har scoret hundrevis av mål: Nå får Wilhem Pepa endelig sjansen i 1.-divisjon

Crowe i Ipswich

Målvakten Michael Crowe (21) har fortsatt til gode å få spilletid for Ipswich i Championship. Laget ligger på 15. plass i den nest øverste engelske serien.