Fotball

Klanen sang for Fredriksen

VIF-supporterne dukket opp i 70 årslaget til mangemilliardæren med banner, sang og pyro.

John Fredriksen fikk uventet besøk på 70-årsdagen.
  • Kjetil Flygind

Lørdag fyller John Fredriksen 70 år. Den tidligere Vålerenga-investoren og mangemilliardæren feiret på Bygdøy sammen med familie og venner.

Da dukket Klanen opp.

For å vise sin takknemlighet overfor mannen som i flere år bidro med millioner av kroner inn i klubben i hans hjerte, fylte Klanen to busser på Oslo øst og satte kurs mot Fredriksens fest.

— Kult

— Dette synes vi var kult. Vi var 65 stykker som kastet oss rundt på kort varsel. Jeg kunne ikke si til folk hva det var, så de som ble med fikk ikke beskjed om hvor vi skulle før de satt i bussen på vei ut, sier supporterkoordinator i Vålerenga, Espen Knutsen, til Aftenposten.

Og hvis du tror Klanen hadde fått pent innbundet innbydelse i posten til hagefest med fiffen på Bygdøy, da tar du feil. Det var da Knutsen & co. leste om jubilanten og at han skulle feire i Oslo at planen ble klekket.

— John Fredriksen er fra Etterstad, han er en Vålerenga-gutt. Han har støttet oss i årevis og reddet oss og bidratt. I de 10-12 siste årene gjennom og via og sammen med Tor Olav Trøim (dagens hovedaksjonær i klubben, red.anm.). Så da vi hørte at han skulle ha 70-årslag klinket vi til og fikk trommet sammen et par busser. Jeg sa fra til Trøim at vi kom. Han ble helt forskrekket, men etter å ha fått tenkt seg om fikk vi lov til å komme, sier Knutsen.

På plass i hagen til Fredriksen sang Klanen bursdagssangen for jubilanten, de sang «Vi er Vålerengas tapre soldater» og leverte et heftig pyroshow med røyk og det hele. I tillegg hadde Klanen med seg et banner hvor de sto, på ekte Vålerenga-språk, «Grattulerer med da’n a».

- Hva sa Fredriksen til dette?

— Fader da, kommer dere også? Det burde jeg tenkt på, sa Fredriksen, ifølge Espen Knutsen i VIF.

— Vi var inn og ut. Og så fikk vi en øl hver på vei ut. Han satte pris på dette og synes det var hyggelig.

Fikk hettegenser

Som gave til en av verdens rikeste menn hadde Klanen med seg en Vålerenga-hettegenser med Oslos byvåpen på og tallet 70 på brystet. På ryggen sto navnet på «redningsaksjonen» klubben har satt i gang, «Det er vi som er Vål’enga».

For mens Fredriksen har tjent seg styrtrik gjennom et langt og vellykket business-liv, sliter Vålerenga med å holde klubben gående til over sommeren på grunn av enorm sponsorsvikt.

- Fikk dere lovnader om nødhjelp fra en gammel venn?

— Nei, selvfølgelig ikke. Vi var der for å gratulere han med dagen, ikke for å be om penger. Vi var der for å uttrykke vår takknemlighet for det han har hjulpet oss med, sier Espen Knutsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball