Fotball

Iniesta gråt da han bekreftet at han forlater Barcelona

En preget Andrés Iniesta (33) fortalte at det er slutt etter 22 år i storklubben.

Andrés Iniesta var preget da han fortalte om sin avgjørelse. Foto: ALBERT GEA / X01398

 • Sindre Trygsland

16 år etter at han slo igjennom i Barcelona, varslet en rørt Andrés Iniesta at det nå er slutt. Det annonserte 33-åringen på en pressekonferanse fredag. Iniesta, som har vært en av de mest fremtredende i Barcelona- og Spanias enorme suksess de siste ti årene, skal nå fortsette karrièren i en annen klubb.

Spilleren selv kunne ikke bekrefte hva som blir neste stoppested. Det offentliggjøres etter sesongen. Men han røpet at det ikke blir i Europa, på grunn av sitt eget løfte om at han aldri skal spille mot Barcelona.

Til nå har det meste av spekulasjoner handlet om at Iniesta fortsetter karrièren i Kina.

Les også

Rørt Barcelona-legende hyllet i finaleavskjeden

– Klubben har gitt meg alt

– Jeg har tenkt nøye og lenge på dette. For meg er Barcelona den beste klubben i verden. Klubben har gitt meg alt, sa Iniesta.

Midtbaneeleganten var tydelig preget over at det nå snart er slutt. Han hadde tårer i øynene, og måtte ta pauser underveis i pressekonferansen. Til stede, på første rad, var flere av klubbens stjerner, som Gerard Pique, Sergi Roberto, Jordi Alba og Ivan Rakitic. Også trener Ernesto Valverde var på plass.

Lionel Messi (til venstre) og Andrés Iniesta var banens giganter da Barcelona slo Manchester United 2–0 i Champions League-finalen i 2009. Foto: MANU FERNANDEZ / AP

– Dette er en veldig vanskelig dag for meg, å være her og takke for seg når jeg har tilbrakt hele livet her i Barcelona. Mye av den jeg er, er på grunn av Barcelona og La Masia (klubbens ungdomsakademi). Jeg er veldig takknemlig, sa han.

Praktfull merittliste

22 år har gått siden Iniesta signerte for den spanske giganten, da han kom fra Albacete. Siden den gang er det blitt 669 kamper for førstelaget. Han har blant annet vunnet fire Champions League-titler, og er regnet som en av årtusenets desidert beste midtbanespillere.

Selv trakk han frem debuten som sin viktigste dag i Barcelona.

Iniesta og Barcelona vant den spanske cupen forrige helg. Det ble legendens siste finaleseier med Barcelona. Foto: Susana Vera / X01622

Iniesta var også matchvinner i finalen da Spania vant VM i 2010.

Han spilte også fra start da Barcelona vant Copa del Rey (den spanske cupen) i helgen etter en mektig forestilling mot Sevilla.

Les mer om

 1. FC Barcelona

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Han er klar for en siste VM-dans. Så tar Iniesta siesta.

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Fotballgeniet Andrés Iniesta skal være enig med ny klubb. Seks millioner flasker vin inngår i avtalen, hevder avis.

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Rørt Barcelona-legende hyllet i finaleavskjeden

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Barcelona-kapteinen vurderer tilbud fra Kina

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Syv kamper. Tolv dager. Her er vår vurdering av Champions League-sluttspillet.

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Ekspert har ikke opplevd maken på 20 år: – En nedgang som ikke har stoppet