Supporterprotesten avblåst da Lillestrøm tok viktig seier

Arnor Smarason sikret 1-0 hjemme mot Tromsø og tre meget viktige poeng for Lillestrøm i bunnen av Eliteserien.

Lillestrøm 1–0 Tromsø

Etter 0-3-tapet for tabellnabo Start i forrige serierunde var den regjerende cupmesteren nærmest avhengig av poeng i dagens kamp for å holde ordentlig liv i håpet om å unngå nedrykk.

Og poeng ble det da Arnor Smarason banket inn 1-0 på straffe etter 79 minutter.

Rolig start

Før mandagens eliteserieoppgjør sto vertene med kun to seire på Åråsen denne sesongen, mot Start og Sandefjord (begge 1-0). Hjemmelaget måtte framover på banen mot Tromsø for å få tre poeng. På toppen av det hele ble det varslet at supporterne ville protestere ved å være stille de første 19 minuttene. Det ble det imidlertid ikke noe av, og Kanarifansen støttet laget fra første stund.

Les også

TV 2-ekspert reagerer på supporternes protest: – Blant verdens verste ideer

Kampens første sjanse kom etter 17 minutter da Smarason noe heldig fikk med seg ballen inn i 16-meteren etter en pasning fra Aleksander Melgalvis. Islendingen klinket til fra spiss vinkel, men avslutningen gikk like over tverrliggeren bak Gudmund Kongshavn i Tromsø-målet.

Første omgang bød ikke på de store sjansene, og dommer Svein Oddvar Moen blåste av til pause på stillingen 0-0.

– Det er et litt nervepreget lag. Vi tenker litt mye konsekvenser utpå der. Vi må løfte oss skal vi vinne, sa LSK-kaptein Frode Kippe i pausen.

Lillestrøm-spillerne feirer sammen med fansen etter Arnor Smarasons matchvinnerscoring.

Fartsfylt annenomgang

Og det var et helt annet LSK-lag som entret gressmatten i annen omgang. Med toppscorer Thomas Lehne Olsen og Kippe tilbake etter karantene, viste Lillestrøm at de for alvor ønsker å spille i Eliteserien neste år.

Fire minutter ut i omgangen skled Tromsø-kaptein Simen Wangberg etter en slapp støttepasning fra Onni Valakari. Tidligere Tromsø-spiller Olsen snappet ballen og stormet mot mål, men Kongshavn i TIL-buret reddet med en mesterlig beinparade. Returen spratt til Smárason som sto på sju meter, men han blåste kula utenfor det lengste krysset.

Minutter senere kom også innbytter Fredrik Krogstad alene mot Kongshavn, men avslutningen gikk over tverrliggeren. Lillestrøm fortsatte å presse på og skapte flere sjanser etter cornere, uten at noen endte i scoring.

Les også

Dette synet møtte LSK-spillerne på dagens trening

Avgjørende straffe

Etter 78 minutter skulle Kanarifansen endelig få noe å juble for. Smárason chippet ballen inn mot Olsen, som ble dyttet i ryggen av Jostein Gundersen, og dommer Moen pekte på straffemerket. Den banket Smárason i nettet, og LSK kunne endelig juble for scoring etter to kamper uten mål.

Flere mål ble det ikke, og LSK kunne feire tre poeng på Åråsen etter seks strake hjemmekamper uten seier.

Med sju kamper igjen står Lillestrøm nå med 22 poeng, ett bak Start på kvalifiseringsplass. På plassene foran ligger Strømsgodset og Stabæk også med 23 poeng, men med bedre målforskjell. Tromsø er fortsatt på langt tryggere grunn på 10.-plass med 30 poeng. (@NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk