Fotball

Ødegaard fikk klem av Ronaldo da han endelig fikk debuten

16 år og 158 dager gammel ble Martin Ødegaard tidenes yngste Real Madrid-spiller.

HISTORISK: Martin Ødegaard ble byttet inn for Cristiano Ronaldo under lørdagens kamp mellom Real Madrid og Getafe.
  • Fredrik Saltbones

Real Madrid — Getafe 7-3

ØDEGAARDS DEBUT MINUTT FOR MINUTT: Real Madrid-Getafe.

MADRID (Aftenposten): 23. mai 2015 er en dato som vil bli skrevet med gullskrift i Martin Ødegaards liv og norsk fotballhistorie.

Det er et drøyt år siden han debuterte med et brak i den norske eliteserien som 15-åring. Lørdag kveld oppnådde Martin Ødegaard (16) noe av det største man kan gjøre som profesjonell fotballspiller: spille førstelagsfotball for Real Madrid.

Den norske 16-åringen erstattet selveste Cristiano Ronaldo, som i forkant hadde scoret tre mål, til stående jubel fra hjemmepublikummet på mektige Santiago Bernabeu.

Les også

Jonas Gahr Støre: - Ødegaard danker lett ut Grand Prix

Viste seg frem

Ronaldo ga Ødegaard en god klem og et klapp på ryggen, før den 16-åringen entret gressmatten med draktnummer 41 på ryggen.

De aller fleste hadde spådd at Ødegaard ville få et par minutter på slutten av oppgjøret, men kampuret på Santiago Bernabeu viste 57 minutter, og Ødegaard fikk dermed god tid til å vise hva han er god for. Og han gjorde seg slettes ikke bort. 16-åringen prov på teknikken, spilleforståelsen og overblikket som norske fotballelskere etter hvert har blitt så kjent med.

Blant annet spilte han fri kantkollega Jesé, som, dessverre for både Ødegaard og Real Madrid, ikke klarte å omsette sjansen til mål alene med keeper.

Les også

Etter Ødegaards rekord: Her er de andre gigantklubbenes gullkalver

Historisk

16-åringen er allerede historisk på så mange måter. Men med debuten på Santiago Bernabeu, skrev han seg ikke bare inn i historiebøkene som tidenes første nordmann med spilletid for Real Madrids førstelag, han ble også den yngste som noensinne har spilt en offisiell kamp for de spanske gigantene.

Les også

Tjærnås: Gratulerer, Martin! Du viste at du duger

Men kampen ble avgjort lenge før Martin Ødegaard kom inn på banen.

Etter et kvarter i første omgang kom kampens første mål — på kampens første sjanse. Venstreback Marcelo vartet opp med perfekt innlegg som traff pannebrasken til … Gjett én gang? Cristiano Ronaldo, selvfølgelig.

Portugiseren – som allerede før kampen hadde sikret seg toppscorertittelen i La Liga – nikket kontant inn sesongens 45. ligamål.

Merkelig omgang

Førsteomgangen ble etter hvert en merkelig affære. Getafe slo voldsomt tilbake, og i løpet av fire minutter var kampen snudd til 1-2. Men Real Madrid, med Cristiano Ronaldo i spissen, ville selvfølgelig ikke være noe dårligere. Storscoreren satte kontant inn både et frispark og et straffespark – og sørget for at de hvite igjen var i føringen – 3-2. Tre minutter før pause var Getafe på farten igjen. Lacen utlignet til 3-3, men etter pause tok Real Madrid fullstendig over styringen. Javier Hernandez og James Rodriguez scoret hvert sitt mål, og sørget for at Real Madrid til slutt kunne cruise inn til seier.

Jesé satte inn 6-3 i kampens 71. spilleminutt, før Marcelo fastsatte sluttresultatet til 7-3 på overtid.

Les også

  1. Spanske medier: Real Madrid-sjefen får sparken etter kveldens kamp

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard
  3. Liga BBVA
  4. Getafe CF