Fotball

Solskjær er folkets favoritt som ny Molde-trener

Se hvem som kommer på andreplass i spørsmålet om å ta over trenerjobben i MFK.

I TENKEBOKSEN Dersom Ole Gunnar Solskjær nå er blitt spurt om å komme tilbake som hovedtrener i Molde, jobber han garantert med å vurdere hvilke assistenter som kan være aktuelle i trenerteamet. Mark Dempsey er ikke noe dårlig tips.
  • Øystein Bjerkeland

I en avstemming som ble lagt ut på Rbnetts meningssider rett før helga, spurte vi våre lesere om hvem som bør bli ny langsiktig trener i MFK etter at Skullerud ble fjernet.

I skrivende stund har 4.442 personer stemt.

Og her er det liten tvil om hvem som er folkets favoritt: Ole Gunnar Solskjær har fått 35 prosent av stemmene.

Les også

Bakenga nærmer seg comeback

Erling Moe overtar treneransvaret i Molde

Lista er på ingen måte utfyllende for alle nye treneralternativer. Flere har blant annet tatt kontakt med oss for å spørre om hvorfor Mark Dempsey ikke står på lista.

Dempsey var Ole Gunnar Solskjærs høyre hånd i Molde, og var den som gjennomførte mesteparten av treningene, mens Solskjær hadde det overordnede ansvaret. Trekløveret Solskjær, Dempsey og (Richard) Hartis fungerte som et tett team – på samme måte som de gjorde i Cardiff etter å ha forlatt Molde.

I ettertid har Dempsey gått inn som Jostein Grindhaugs assistent i Haugesund, mens keepertrener Hartis har havnet sammen med Uwe Rösler i Leeds.

Les også

Molde-treneren: - Skal bli en trenerkrig på benken

Mark Dempsey til Haugesund

Dersom det går slik flertallet ønsker, og som også flere eksperter gjetter, kan Solskjær komme tilbake til Molde – men det gjør han ikke uten en eller flere assistenter. Da vil i hvert fall Mark Dempsey stå høyt på ønskelista hans. Og forholdet er nok gjensidig. Dempsey, som har familie og bolig her, vil nok bli glad for å slippe pendlingen til Haugesund, samtidig som han kan bli gjenforent med Solskjær.

Resten av lista

Som en solid nummer to på avstemmingen på Rbnett ligger Stabæks suksesstrener Bob Bradley. 26 prosent sier de vil ha ham til Molde.

Alternativet «Ingen av disse» får 14 prosent, så det er tydelig at mange ønsker andre navn enn de Romsdals Budstikke har foreslått.

Ønsker kjapp avklaring på ny trener

Ti prosent mener Erling Moe i kombinasjon med Daniel Berg Hestad ville vært det beste, mens sju prosent har mest tro på Kjetil Rekdal. Åge Hareide får fem prosent av stemmene.

Bare et fåtall har tro på de danske stortrenerne som har blitt linket opp mot MFK i det siste, Glen Riddersholm og Kasper Hjulmand, som får to prosent av stemmene hver.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Ole Gunnar Solskjær
  3. Molde FK