Bruttern kopierer «supergrepet» fra storhetstida: Her er RBK-elleveren mot Molde

I 1997 scoret Harald Martin Brattbakk og Sigurd Rushfeldt 48 seriemål. Søndag satser også Kåre Ingebrigtsen på et par «superspisser» sammen fra start.

Som på 90-tallet: Brattbakk
  • Ole K. Sagbakken

For første gang denne sesongen starter nemlig Rosenborg med Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund sammen i angrepet.

Laget er offentliggjort, og slik Adresseavisen forstår der er det ikke som spisspar i 4–4–2, men i en formasjon etter en modell som satt som en kule mot slutten av 1990-tallet.

Da lå nemlig Sigurd Rushfeldt som midtspiss, mens Harald Martin Brattbakk var litt «skjevt ute til venstre». Han var ingen ren kant, men en miks av en kantspiller og en spissmakker til Rushfeldt.

Duoen bøttet inn mål i flere sesonger, og særlig i toppåret 1997 koste de seg sammen: Da scoret Rushfeldt 25 seriemål på 26 kamper, mens Brattbakk lå rett bak med 23.

Dette betyr at Søderlund etter alt å dømme starter som oppspillspunkt, med Bendtner altså litt «skjevt» ute til venstre.

«Superspissene»: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner starter sammen for første gang.

Hovland rett inn

Mannen som skal fôre duoen med innlegg er Pål Andre Helland, som ligger på vant plass ute til høyre.

Det i en startellever hvor Even Hovland, slik Adressavisen spekulerte i søndag morgen, starter i midtforsvaret.

Dette betyr samtidig at Jacob Rasmussen må finne seg i å starte på benken, etter tre kamper i elleveren.

Trondsen eller Konradsen?

Ellers er det få endringer fra laget som spilte 1–1 i Skien. Så får vi se om Bruttern fortsetter med Anders Trondsen om indreløper og Anders Konradsen sentralt, eller om de to bytter plass i storkampen mot Molde.

RBK-elleveren: Andre Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiuissen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen, Anders Konradsen - Pål Andre Helland, Alexander Søderlund, Nicklas Bendtner.

Benken: Arild Østbø, Yann-Erik de Lanlay, Jonathan Levi, Morten Konradsen, Rafik Zekhnini, Jacob Rasmussen, Marius Lundemo.