Fotball

Her er Tromsø-proffenes råd til Belgia-klare Jo Nymo Matland

Jo Nymo Matland (28) bør raskt lære seg språket i Belgia. I tillegg må han være forberedt på en kynisk fotball-hverdag.

Jo Nymo Matland er klar for belgisk fotball. Rune Lange, Ruben Yttergård Jenssen, Steinar Nilsen og Roger Nilsen kommer med sine råd.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

TROMSØ/ÅLESUND: iTromsø brakte onsdag ettermiddag nyheten om at Jo Nymo Matland har signert for den belgiske klubben Royal Antwerpen.

– Dette er en av mange drømmer jeg har hatt som går i oppfyllelse. Og det er langt fra sikkert at en sånn sjanse ville kommet igjen. Jeg blir jo ikke noe yngre, sa 28-åringen til iTromsø.

Han blir Tromsøs åttende utenlandsproff gjennom tidende. Ruben Yttergård Jenssen var den syvende:

– Jeg vil bare ønske Jo lykke til. Jeg håper virkelig at han lykkes. Han må bare belage seg på hard konkurranse, spisse albuer og aldri miste troen på seg selv. Jeg er helt sikker på at Jo er både tøff og god nok til å klare det, sier Kaiserslautern-spilleren til iTromsø.

Les også

Matland klar for belgisk klubb: – En drøm som går i oppfyllelse

Han selv lærte seg tysk rimelig fort. For Jo handler det om å kunne franske og flamske gloser.

– Det er veldig viktig å lære seg språket. Man får med en gang respekt i gruppa da, sier Yttergård Jenssen.

– By på deg selv

Steinar Nilsen spilte for storklubbene Milan og Napoli på 1990-tallet.

– Jo skal være seg selv og stole på sine ferdigheter, sier Nilsen.

Matland reiser til Antwerpen i januar. Da må han være godt forberedt både fysisk og mentalt, understreker den tidligere Italia-proffen.

Les også

Aalesund dropper islending

– Konkurransen er alltid tøffere ute enn hjemme i Tippeligaen. Det er viktig at han blir kjent med organisasjonen og menneskene i klubben. By på deg selv og skap trivsel rundt deg! Ellers er Jo en super gutt som fortjener denne muligheten og gjør oss alle stolt som kjenner han. Lykke til! melder Nilsen til iTromsø.

– Fantastisk by

Rune Lange var en særdeles suksessfull spiss i Club Brugge.

– I Belgia forventer de at når det kommer en utenlandsk spiller så skal han gå foran med et godt eksempel med profesjonalitet. Det må vises både på treningsfeltet og i styrkerommet, sier Lange.

Den tidligere stjernespissen har for øvrig fortsatt tette bånd til Belgia. Hans kone er derfra og jula feirer de i Brugge.

Les også

Sigurd Rushfeldt ferdig i TILs trenerapparat

– Antwerpen er en klubb med et kjempestort potensial og er en veldig spennende klubb. De spilte i toppdivisjonen før og kalles for «The Great Old». De er den første belgiske klubben som ble stiftet noensinne, forteller Lange.

Fløya-trener Roger Nilsen har vært proff i både Tyskland og England:

– Jo må tenke på seg selv i større grad enn her hjemme. Litt kynisme vil nok være bra og han bør forberede seg på situasjoner der han, i perioder, kan bli dårlig behandlet. Det vil nok svinge en del, sier den tidligere Tottenham— og Sheffield United-spilleren.

Antwerpen er Belgias nest største by.

– De har utrolig fanatiske tilskuere med over 10.000 tilskuere på kampene. Det er en fantastisk by, men klubben har ikke klart å få ut potensialet. Jeg husker at da vi pleide å møte dem, var det alltid risikokamper med mye politi. Vi spilte alltid søndag formiddag – når det var lyst, sier den tidligere Brugge-spilleren Rune Lange.

Les også

  1. Kent-Are (20) lanseres som fremtidens TIL-kaptein: – Vil vokse mot å bli en ledertype

  2. Antonsen forlenger med TIL

  3. TIL har gitt nytt tilbud til Orsulic

  4. Ny klubb for Benny Lekström

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tromsø IL
  3. Aalesunds FK