Fotball

Rekdal: - Vi ga fra oss seieren

Vålerenga forærte Sarpsborg ett poeng etter å ha ledet to ganger.

svp://33342?view=bt
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

ULLEVAAL (aftenposten.no): Vålerenga ledet både 1-0 og 2-1 mot Sarpsborg, men kampen endte til slutt 2-2 foran 8900 tilskuere på Ullevaal etter at gjestene utlignet snaut ti minutter før slutt. Dermed mistet Vålerenga to poeng i racet om medaljene i serien.

På overtid fikk Vidar Örn Kjartansson rødt kort etter det dommerne mente var et spark mot en motspiller.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal irriterte seg over at laget hans nok en gang slapp inn enkle mål – da laget så ut til å styre mot tre poeng.

ENGASJERT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på sidelinjen mot Sarpsborg 08. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

— Det er for dårlig av oss, og dette har jeg sagt en stund: vi slipper inn for enkle mål. Men ser vi på lagsammensetningen utpå der på slutten, så manglet vi litt fysisk styrke til å rydde unna. Men minuset i dag var at vi ikke klarte å roe ned kampen de to gangene vi ledet. Men ellers spilte vi en god kamp. Vi flyttet ballen rundt bra og vi skapte nok sjanser til å score flere mål. Men vi må spille hjem seirene, det klarte vi ikke i dag, sa Rekdal til Aftenposten.

- Barnslig

Vålerengas toppscorer Vidar Örn Kjartansson, som scoret på straffe, slaktet dommeren for det røde kortet han fikk på overtid. Og han slaktet forsvarsspillet.

— Barnslig dårlig.

Det er VIF-stopper Simon Larsen enig i.

— Guttefotball. På det siste målet er det helt elendig. Jeg vet ikke hvorfor det blir sånn, men vi slippe rinn for enkle mål. Vi sto ikke på rekke da frisparket kom, vi tok ikke ut folk, og det er for dårlig. Det er helt skandale, sier Larsen.

Les også

- Totalt latterlig å gi meg rødt kort

Sarpsborg-trener Brian Deane reiste fra landskamparenaen med en god følelse etter å ha kommet tilbake to ganger.

— Dette var et veldig viktig poeng for oss. Dette viser at vi har vinnervilje og at vi har karakter i laget. Et gledelig uavgjort-resultat for oss.

Hjemmelaget best i starten

Vålerenga tok tak i kampen umiddelbart, og allerede før det var spilt 30 sekunder av oppgjøret testet VIF-kaptein Christian Grindheim skuddfoten. Men den tidligere landslagsspilleren bommet med sånn cirka 16 meter på sarpingenes mål.

Og som vanlig når Vålerenga spiller hjemme på Ullevaal var det hjemmelaget som hadde ballen. Men et kompakt Sarpsborg-lag lå tilbake med mange folk, og VIF hadde trøbbel med å trenge gjennom gjestenes forsvarsmur.

Etter ti minutter ropte Klanen og VIF-spillerne på straffe da Ghayas Zahid forsøkte seg på en 45 graders pasning inne i gjestenes felt. Ballen så ut til å treffe armen på en Sarpsborg-spiller, men dommer Tom Harald Hagen var ikke enig og spillet fortsatte.

Zajic-sjanse

I stedet gikk gjestene rett i angrep. Og tidligere VIF-spiller Bojan Zajic fikk ballen ute til venstre. To kjappe skuddfinter sendte Simon Larsen på feil fot og ut til høyre, mens serberen dro til med venstrebeinet. Skuddet gikk imidlertid på utsiden av stengene bak Michael Langer i VIFs mål.

Etter 19 minutter presenterte eliteseriens målmaskin, Vidar Örn Kjartansson, seg. Et lekkert medtak og et stegskudd fikk publikum på beina. Men avslutningen dro til side for mål.

Like etter var islendingen frempå igjen, men denne gang reddet gjestenes keeper Christian Sukke.

Bojan Zajic var frisk mot gamle lagkamerater, og var sentral for østfoldingene i 1. omgang. Og Sarpsborg kom mer med utover i omgangen. Og ti minutter før pause satt ballen i tverrliggeren fra gjestene etter en corner. Martin Wiig headet på corneren fra Zajic, men bare nesten for gjestene.

Målløst

Vålerenga forsøkte å finne bakrom bak Sarpsborgs forsvarsrekke, men pasningene gikk som regel ut over krittlinjene. Det var rett og slett for lite rom å spille ballen i. Og da kantspillerne Morten Berre og Diego Calvo slet med å komme til skikkelige innlegg, ble det mye støttepasninger og på tvers. Da blir det sjelden mål. Og det ble det heller ikke i løpet av de første 45 minuttene på Ullevaal. Selv om Vidar Örn Kjartansson var nære ved å sette 1-0 etter et langt innkast, stusset videre av Simon Larsen, på overtid i 1. omgang.

Herman Stengel kom inn for en blek Diego Calvo etter pause, men det var veteranen Morten Berre som nikket 2. omgangs første mulighet ned i kampprotokollen. Men headingen gikk over.

19 på 19

Fire minutter etter pause blåste dommer Tom Harald Hagen straffe til Vålerenga. Vidar Örn Kjartansson ble holdt i feltet, og straffen var soleklar.

Og straffen satte islendingen sikkert i mål. Hans 19. mål på 19 kamper. For en vanvittig målmaskin.

TOPPSCORER: Vidar Örn Kjartansson var på farten igjen mot Sarpsborg 08. Ghayas Zahid (i bakgrunnen) scoret Vålerengas andre mål. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Dermed 1-0 på Ullevaal. Og da våknet Klanen igjen.Vålerenga har scoret i 22 strake hjemmekamper i eliteserien. Det er klubbrekord på Oslo øst, og også eliteseriens lengste rekke av mål i strake hjemmekamper pr. nå.

Rett etterpå gikk Sarpsborg i angrep. En langpasning ga VIF-forsvaret bøtter med trøbbel. Martin Wiig tok med seg ballen, holdt igjen avslutningen, men Michael Langer kom ut og reddet på litt hockeykeeper-vis. Da runget «Vi har en Langer i buret» fra langsiden på landskamparenaen.

Breive-kanon

Men rett etterpå smalt det i nettet bak Langer.

Et frispark fra Bojan Zajic havnet i returrommet. Der hamret Tom Erik Breive til med venstra, og ballen suste i garnet bak en sjansleøs Langer. 1-1 og en pangåpning på 2. omgang.

Martin Wiig satte ballen i mål et par minutter etter, men assistentdommeren vinket for offside.

Kombinasjonen Örn Kjartansson/Zahid har vokst seg giftig for VIF. Etter 66 minutter slo sistnevnte et innlegg som Örn Kjartansson stusset, men ballen snek seg på utisiden av stolpen.

Ikke lenge etterpå tråklet Vålerenga seg inn i Sarpsborgs felt, men Christian Grindheims avslutning fra 16 meter gikk utenfor. Det hele startet med en grusom tversoverpasning bak hos gjestene som Morten Berre snappet opp.

Utligning og rødt kort

Men etter 70 minutters spill satt den. Og like selvfølgelig som at Örn Kjartansson scorer, så scorer også 19-åringen Ghayas Zahid. En perfekt pasning fra Grindheim, et par tyngdeoverføringer fra Zahid, og et lurt skudd via stolpen og i mål. 2-1 til Kjetil Rekdals menn. Zahids femte mål i årets serie.

SARPSBORG-MÅL: Kristoffer Tokstad jubler for 2-2 på Ullevaal. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Men Sarpsborg ga seg ikke. Ni minutter før slutt stanget Kristoffer Tokstad inn 2-2. Tokstad fikk stå umarkert og heade inn utligningen.Vålerenga presset på for seiersmålet, men klarte ikke å få flere baller i mål bak Christian Sukke.

På overtid av 2. omgang fikk Vidar Örn Kjartansson rødt kort etter en situasjon med gjestenes Steffen Ernemann. Dommeren mente islendingen sparket Ernemann og sendte Örn Kjartansson rett i garderoben.

Dermed fikk kampen en avslutning som inneholdt det aller, aller meste.

svp://33342?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Zahid drømmer om å spille for favorittklubben

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Brann slo tilbake etter nytt Kjartansson-show

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Örn Kjartansson: - Jeg har mer inne

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Grindheim brøt 67 år lang forbannelse

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Totalt latterlig å gi meg rødt kort

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Zajic og Wiig senket Lillestrøm