Schjønberg ferdig i Nest-Sotra etter syv kamper

— Jeg ble naturligvis skuffet, sier treneren om sjokkbeskjeden.

FERDIG: Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg. FOTO: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Sent tirsdag kveld fikk dansken beskjed av Nest-Sotras styre om at hans tid i klubben er over.

— Jeg ble naturligvis skuffet over beskjeden. Hvis du ser på lagene vi har møtt, er det stort sett lag fra topp fem. Vi er ikke blitt rundspilt en eneste kamp, men slik er fotballen. Vinner man ikke kamper, er man utsatt som trener, sier Schjønberg til BT like over klokken 15 onsdag.

Fire poeng på de syv første kampene var ikke godt nok for Nest-ledelsen, som begrunner avskjedigelsen med svake resultater.

— Det er sportslige årsaker som er hovedårsaken. Vi har tapt mye og tatt lite poeng i sesongstarten. Vi har fått for lite ut av spillere og trenere i klubben, sier styreleder Ole Kårtveit til bt.no.

Les også

«Trenersparkingen i Nest-Sotra er ikke en toppklubb verdig»

Misnøye

Nest-Sotra ligger på nedrykksplass i 1. divisjon og røk ut i 2. runde i cupen etter sesongens andre tap mot naboene fra Åsane.

Kårtveit bekrefter at de svake resultatene så langt denne sesongen, har gjort at misnøyen i spillergruppen også har økt. Han kan også fortelle at spillerne ikke har klart å tilpasse seg Schjønbergs stil og system, slik de hadde håpet.

— Det blir alltid misnøye i en spillergruppe når man taper fotballkamper. Spillerne har virket ukomfortable med den nye stilen, som ikke har vært så tydelig som den Nest-Sotra har vært kjent for. Misnøyen har nok ikke vært større en det som er vanlig for et lag i motgang, men det var nok til at vi gjorde grep, sier Kårtveit.

— Sesongen er bare syv kamper gammel. Har Schjønberg fått den tiden han trengte for å gjøre sine endringer?

— Det finnes aldri et godt tidspunkt å gjøre det på. Vi vet at der er tidlig, men den sjansen var vi villige til å ta, sier styrelederen.

- Skuffet

Schjønberg ble svært overrasket over beskjeden, og hadde forventet å få mer tid til å utføre jobben han kom til Sotra for å gjøre.

— Ja, selvfølgelig. Men jeg kjenner reglene. Som trener har man hovedansvar for resultatene. Det er et ansvar jeg aksepterer.

— Fra utsiden kan det virke som spillergruppen i Nest-Sotra er sterk og selvbevisst. Har det voldt deg problemer?

— Det har jeg ingen kommentar til.

Schjønberg sier videre:

— Jeg har sagt tidligere, og fått kjeft for, at fotballens verden er skitten. Jeg har levd lenge i fotballen og forholder meg til det. Det ønsker jeg å fortsette med.

- Går ikke på none økonomisk smell

Schjønberg skrev under på en toårskontrakt med Nest-Sotra i vinter. Selv om han nå er løst fra sine treneroppgaver i klubben, har partene ennå ikke kommet til en løsning om en sluttavtale. Det regner Kårtveit med at skal gå greit.

— Vi skal nok finne ut av en løsning. Vi har hatt god dialog med Schjønberg etter avgjørelsen, og han har ikke vært urimelig på noen måte, sier Kårtveit.

- Hva vil sparkingen koste Nest-Sotra?

— Det er klart at det vil koste klubben litt, men de som skal ta over er allerede på lønningslisten. Selv om vi er en liten dugnadsklubb, går vi ikke på noen smell. Men vi har ikke råd til å hente et nytt stornavn, sier Kårtveit.

Klubben kommer til å ta regningen selv.

Hetlevik og Landro får ansvaret ut sesongen

Ruben Hetlevik og Steffen Landro er klubbens nye hovedtrenere og leder kveldens kamp mot Bærum. De vil også få hovedansvaret for å lede klubben ut sesongen.

— Det er en fin duo, som passer bra sammen. Ruben er en lederype, mens Steffen er en analytiker. Begge har vært i klubben lenge, og kjenner Nest-stilen ut og inn, sier Kårtveit.

Hetlevik, som var spillende assistenttrener under Schjønberg og kaptein forrige sesong, tar dermed over treneransvaret for klubben for andre gang. Også da Alexander Straus forlot klubben i fjor, fikk Hetlevik ansvaret. Den gang klarte Nest-Sotra så vidt å berge plassen i 1. divisjon.

— Det blir en kjempeutfordring igjen, og jeg håper at spillerne responderer bra på alt som har skjedd, sier Hetlevik til bt.no.

Ordknapp Hetlevik

Han fikk beskjed om styrets avgjørelse sent i går kveld. En avgjørelse han ikke vil kommentere.

— Jeg må henvise til styreleder om alle detaljer rundt avskjedigelsen, sier Hetlevik.

— Var det et ønske fra spillergruppen om å bli kvitt Schjønberg?

— Det har jeg ingen kommentar til.

Om Hetlevik igjen legger fotballskoene på hyllen, er fortsatt ikke avgjort.

Lørdag spiller Nest-Sotra mot Brann på Stadion.