- Gummi kan bli god nok for det islandske landslaget

Gudmundur Kristjansson leverte en strålende kamp, og nå mener både Mons Ivar Mjelde og Matthias Vilhjalmsson at Islands landslag kan få bruk for ham.

Gudmundur Kristjansson (t.v.), her i kamp med Odds Thomas Grøgaard, spilte en strålende kamp som høyreback for Start.

SKIEN (Fædrelandsvennen): — I dag gjorde Gummi en glitrende jobb, både offensivt og defensivt, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Kristjansson har hovedsakelig spilt sentralt på midtbanen for Start i år, uten å imponere. Men da han fikk sjansen på høyreback i 3-3-kampen mot Odd fredag, var han ikke til å kjenne igjen.

— Det hadde med alternativer å gjøre at vi satte Gummi på backen i dag. Men vi ser at de to vi spilte med sentralt (Andreas Hollingen og Solomon Owello, red. anm.) er mer ballsikre enn han. Men i dag var han også veldig ballsikker. Rollen kler ham veldig god. Jeg ser ikke bort fra at om han over tid spiller på høyre back, så kan få sjansen for Island, sier Mjelde.

Les også

Mjelde vurderer å omskolere kapteinen

— Beste jeg har sett av ham i år

Og får støtte fra Starts andre islending, Matthias Vilhjalmsson.

— Dette er det beste jeg har sett av ham i år. Hvis han får spille mange kamper på backen fremover, er landslaget en mulighet, mener Vilhjalmsson.

Selv innrømmer Kristjansson at også han har landslaget i tankene.

— Det er litt tidlig å snakke om det etter bare én kamp på høyre back. Men selvfølgelig har jeg lyst til å spille på Island, særlig når det går så bra. Og mens Island har verdensklasse-spillere på nesten alle plasser, er det høyrebacken vi er svakest på, sier islendingen.

- Spiller der sjefen vil

Han har tidligere gitt uttrykk for at han aller mest vil spille sentralt på midtbanen.

— Men når det går så bra, er det gøy å spille back. Men jeg vil spille der sjefen ønsker jeg skal spille, sier 26-åringen, og sikter til Mjelde, som gir ham et solid klapp på skulderen når han passerer.

Les også

Salvesen til lagkameratene: - Jeg tar den

Selv var sjefen strålende fornøyd med det Start leverte.

— Jeg er ekstremt fornøyd med måten vi angriper kampen på, og måten vi spiller mot dem i etablert forsvar. I dag fikk vi svar så det holder, oppsummerte Mjelde.

- Ikke i nærheten av straffe

Likevel måtte han se Odd ta ledelsen på straffe etter at ballen spratt opp i hånda på Alex De John.

— Det var ikke i nærheten av straffe. Det var veldig bittert for det ga Odd energi, mente Mjelde om målet som var det første av fire raske mål.

— Jeg står på avgjørelsen, men jeg skal ikke stå her og si at jeg er hundre prosent sikker, sa dommer Trygve Kjensli til TV2. Ved pause sto det 3-1 til Odd. Men i andre omgang overtok Start spillet, og reduserte først ved Matthias Vilhjalmsson før Lars-Jørgen Salvesen utliknet til 3-3 ett minutt før slutt.

— Å gå fra 1-3 til 3-3 var en mental seier for oss. Det vil være med på å gjøre oss bedre. Det betyr mer enn ett poeng. For vi har ikke vært gode mot etablert før i år, sier Mjelde.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk