Fotball

Deila slakter banen etter seier på Island

Stefan Johansen scoret i Champions League-kvaliken.

Ronny Deila og Celtic vant overlegent på Island.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

STJARNAN-CELTIC 1-4 (1-6 sammenlagt)

Ronny Deilas Celtic hadde ingen større problemer med å ta seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Islandske Stjarnan ble slått med 4-1 borte og 6-1 sammenlagt.

Etter kampen uttrykte Deila misnøye med kunstgressmatten kampen ble utkjempet på.

— Det er vanskelig å beskrive prestasjonen, men når du spiller på en kunstig bane som er dør, er det tøft og alt gjør sakte, sier Deila ifølge Celtics offisielle Twitter-konto.

— Det er ikke noe problem å spille på kunstgress, men når du ikke vanner banen er det helt annerledes, fortsetter han.

— Vi spurte om de kunne vanne banen, men de sa det var ødelagt.

Stefan Johansen i praktslag

Stefan Johansen ble nok en gang en viktig brikke for det skotske storlaget med ett mål og flere flotte involveringer.

Celtic fikk derimot en sjokkstart på Island. Olafur Karl Finsen sendte vertene i føringen etter sju minutter. Celtic hadde 2-0 å gå på fra hjemmekampen og det var aldri noen panikk å spore i det skotske laget. De spilte seg etter hvert til veldig mange sjanser.

Til tross for de islandske seriemesternes tidlige mål så var det Celtic som hadde ballen mest og spesielt Johansen styrte det meste på Celtics midtbane.

Johansen-mål

Celtics mange forsøk endte dessverre ofte med resultatløse cornere. Laget lykkes ikke før etter 33 minutter da en Johansen-corner fant Nir Boltons hode på nærmeste stolpe, og ballen havnet i mål.

Dermed hadde det skotske laget fått sitt viktige bortemål samtidig som om Stjernan fikk det langt fram. Verre ble det kort etter sidebytte da Charlie Mulgrew fikk all verdens tid på hjørnet av 16 meteren til å sikte. Det lave skuddet skrudde seg inn nede ved lengste stolpe.

Helt mot slutten av kampen satte Johansen i gang en kontring. Han avsluttet med en flott pasning til Gary Mackay-Steven. Han tok seg inn i feltet og sendte pasningen ut i 45 grader hvor Leigh Griffiths kom og fikk det enkelt med å sette den nest siste spikeren i kista.

Johansen avsluttet det hele med å banke inn 4-1 på overtid. Johansen scoret også i det første møtet i Glasgow.

I 3. kvalifiseringsrunde skal Celtic ut mot Qarabag fra Aserbajdsjan. Laget slo ut Rudar Pljevlja fra Montenegro med 1-0 sammenlagt etter 1-0 borte onsdag.

— Vi må forbedre oss. Qarabag er et bra lag og jeg så den siste kampen mot Rudar. Det er et stort steg opp, sier Deila.(©NTB/AFTENPOSTEN)

Les også

  1. Deila til Stefan Johansen: - Håper det er siste gang vi ser det

  2. Deila føler presset fra en hel nasjon: - Dette blir viktig

Les mer om

  1. Champions League
  2. Celtic FC