Fotball

Hjelmhaug ferdig som Bryne-trener

Bryne FK og Ole Hjelmhaug avslutter samarbeidet med umiddelbar virkning.

Ole Hjelmhaug er ferdig i Bryne. Assistenten Even Sel overtar som midlertidig hovedtrener.
  • Mats Haugland
    Mats Haugland

Det bekrefter klubben onsdag kveld.

– Bakgrunnen for beslutningen er utelukkende prestasjonene som er levert det siste året. Vi har ikke vært fornøyde med klubbens utvikling, og har hatt sviktende resultater over tid, sier Asle Tjøtta, daglig leder i Bryne FK.

Bryne har slitt kraftig i 2. divisjon denne sesongen, og har ikke vunnet siden juli. Lørdag rotet laget bort en tomålsledelse mot Kjelsås, som spilte med ti mann.

Med tolv kamper igjen av sesongen ligger de på 7.-plass, og har elleve poeng opp til Hødd på direkte opprykk.

  • LEST DENNE? Bryne-supporterne krever treners avgang: – Direkte pinlig å se på

– Med tungt hjerte

Hjelmhaug var Bryne-spiller i perioden 1999–2003, og har vært trener i klubben fra 2012. Siden sommeren 2016 har han hatt ansvaret som hovedtrener. Han tok over klubben mens de lå på sisteplass i 1. divisjon, men klarte ikke å snu skuta fra å unngå nedrykk.

Siden har Bryne levert under pari på nivå tre.

– Det er med tungt hjerte at vi tar denne avgjørelsen, for Ole har tjent klubben i flere år. Han er en flink fagmann og dyktig leder, men prestasjonene har ikke vært i nærheten av det vi har forventet. Det er aldri «jilt» å ta en slik beslutning, men vi så et behov for endringer nå, sier Tjøtta.

– Forrige uke gikk Brynes supportergjeng ut og krevde trenerens avgang. Hvor mye har presset utenfra hatt å si for avgjørelsen?

– Det vil alltid være et press for oss som jobber i Bryne, men som ledere må vi være rasjonelle og handle ut fra det vi mener er klubbens beste. Alle har fått med seg prestasjonene til laget den siste tiden, og vi har ikke levert i nærheten av det som forventes, sier Tjøtta.

Daglig leder i Bryne, Asle Tjøtta (til venstre) og styreleder Nils Steinsland.

Styremøte tirsdag

I fjor endte laget på 3.-plass, sju poeng bak opprykk. Hjelmhaug fikk likevel fornyet kontrakten ut 2019.

Det betyr at Hjelmhaug har krav på økonomisk kompensasjon nå som samarbeidet med Bryne avsluttes.

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer her, men jeg kan si at vi har blitt enige om en sluttavtale, og at begge parter er greit fornøyde, sier Tjøtta.

Tirsdag kveld hadde ledelsen i Bryne styremøte, hvor situasjonen rundt A-laget og stillingen til treneren ble diskutert.

Tidligere onsdag skrev Aftenbladet at Hjelmhaug satt i diskusjoner med styret om avgang, mens laget trente på Kåsen.

INGEN HJELMHAUG: Vegard Skjørestad, fra venstre, keepertrener Stian Rosseland, Vegar Landro, assistenttrener Even Sel og Erik Rosland under onsdagens trening.

Assistenten overtar

Even Sel, som var Hjelmhaugs assistent, blir midlertidig hovedtrener for Bryne. Han leder laget i lokaloppgjøret mot Vidar førstkommende søndag.

Med seg i trenerteamet får han de tidligere Bryne-spillerne Aleksander Midtsian og Vegar Landro.

– Vi skal bruke tiden godt fremover. Vi vil nå sette oss ned for å utarbeide kravspesifikasjoner til en ny trener. Vi har ingen trenerkandidater på blokka foreløpig, og dette arbeidet kommer vi nok først til å gå i gang med etter helgen, sier Tjøtta.

– Er det en sjanse for at Sel leder laget ut sesongen?

– Det jeg vil si er at vi er trygge og komfortable med det trenerteamet vi har nå, og at vi ikke vil ta noen forhastede beslutninger, avslutter Bryne-sjefen.

Aftenbladet har ikke lykkes med å få en kommentar fra Ole Hjelmhaug onsdag kveld.

Les mer om

  1. Bryne FK
  2. Fotball 2. div