Fotball

Fem TIL-snakkiser etter jubelkveld på Alfheim: «Takk skal dere ha for Berntsen, Enga!»

TIL slo Vålerenga 3–0 mandag kveld. Sjekk fem av snakkisene etter nok en festaften på Alfheim.

FULL JUBEL: Daniel Berntsen jubler for scoring mot gamleklubben.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

TIL-VÅLERENGA 3–0

1) Antonsens kanon!

Kent-Are Antonsens eventyrlige vår fortsetter. For ett år siden var han langt ute i kulden. En benket venstreback på utgående kontrakt. Nå er han en av Simo Valakaris mest betrodde menn med ny langtidsavtale i beltet. En spiller som får tillit både som midtbanespiller og i forsvarsrekka alt etter hvor laget trenger han.

I det syvende minuttet viste han hvorfor treneren har vist han så mye tillit. En svak avklaring fra Vålerenga havnet rett utenfor 16-meteren. Skuddet gikk utagbart ned til høyre for Adam Larsen Kwarasey.

En kanon man drømmer om på løkka i ung alder, og som storsteinnesgutten kan se om og om igjen på TV når han trenger en oppmuntring.

Les også

TIL utklasset Vålerenga på Alfheim

2) Gjermund Åsens tilbakekomst

Siden 29. april har Gjermund Åsen ikke spilt for TIL. Med unntaket av oppgjøret mot Glimt på 16. mai har laget fremstått svake uten lagets beste spiller.

Tilbake igjen fra start ble det tidlig klart at TIL på ny fremsto i en helt annen utgave. Mer kreative og fremoverlente.

Det ser ut som medspillerne får mer rom og selvtillit når Åsen er på banen. Trepoengeren mot VIF – og måten den kom på – snakker i hvert fall for seg selv.

3) Takk skal dere ha for Berntsen, Enga!

Daniel Berntsen kom gratis fra Vålerenga til Tromsø før sesongen. Det er mystisk hvordan denne klubben i hovedstaden ikke klarer å utnytte så åpenbart gode spillere.

Mot «Enga» lå det litt i kortene at bodøværingen skulle markere seg. Med 13 minutter igjen kom øyeblikket han og TIL hadde ventet på. 3–0-målet var den siste spikeren i kista for å sikre en trepoenger for «Gutan».

Han jublet litt instinktivt med neven knyttet. Her har TIL en spennende tilvekst som etter bare kort tid i klubben har etablert seg på laget. Kanskje har vi bare sett starten?

Les også

Tenk om flere kunne gjøre som Tromsø

4) Scoringsbonanza på Alfheim

Bare Ranheim (16) scorer flere mål på hjemmebane enn TIL (15). I dag ble det tre mål mot Vålerenga, og det kunne fort vært et par til også. TIL topper også den såkalte «hjemmetabellen» (4–1–1). Fortsetter «Gutan» slik, blir det en topp seks-plassering i årets eliteserie.

Les også

Vålerenga-spiller fyrte løs etter stortap mot Tromsø: – Pinlig

5) Tom Høgli på benken – igjen

TIL-veteranen har av sportslige grunner blitt satt på benken både mot Glimt 16. mai og VIF søndag etter å ha vært fast på laget gjennom hele sesongen.

Dette forteller om en trener som i hvert fall ikke lar navnene bestemme uttaket. Uansett blir det nå spennende å se om Høgli klarer å krige seg inn igjen på laget. Han var etter overgangen fra København i vinter fra utsiden en spiller som på papiret skulle vært fast.

Men slik er ikke fotballhverdagen i Eliteserien, og for ydmyke Høgli er dette en overkommelig utfordring

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt20125341192241
2Molde20115448252338
3Rosenborg20114543261737
4Kristiansund2011272825335
5Lillestrøm2010463226634
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tom Høgli
 3. Gjermund Åsen
 4. Tromsø IL