Fotball

Tidligere Molde-spiller vil gjøre livet surt for RBK i kveld

Salzburgs Fredrik Gulbrandsen drømmer om å skyte Rosenborg ut av Europa, men tror torsdagens motstander tar gullet i Eliteserien.

Fredrik Gulbrandsen, her fra fjorårets 1/8-finale i Champions League, gleder seg til møtet med Rosenborg.

Den tidligere Lillestrøm- og Molde-spilleren har scoret mot Rosenborg tidligere, og sier til NTB at han gjerne gjør det igjen torsdag.

– Å score mål er jobben min, men det hadde selvfølgelig vært ekstra kult å score mot Rosenborg med en klubb som ikke er norsk, sier 26-åringen dagen før hans Salzburg tar imot de norske seriemestrene i Europaligaen.

Gulbrandsen sier østerrikerne er klar over at Rosenborg ikke er inne i sin beste periode, men at det ikke er snakk om å undervurdere de norske serielederne.

– I serien møter vi antatt svakere motstand hver kamp, så man lærer seg å ikke undervurdere. Det føler jeg at vi har vært gode til i lang tid, og det er en grunn til at vi ikke har tapt en eneste kamp så langt i sesongen. Men dette er europaliga, og det handler om tre veldig viktige poeng for oss hvis vi skulle vinne, sier Gulbrandsen som legger til at de må være 100 prosent skjerpet.

  • Fikk du med deg denne? Bendtner er med til Østerrike – tre sentrale spillere blir hjemme

– Spesielt

– Alt kan skje i fotball, så det er viktig å være klar, sier den norske Salzburg-proffen, som gleder seg til å møte norsk motstand.

– Det er ikke så veldig spesielt for de andre gutta på laget, men det blir selvfølgelig det for meg som har spilt i eliteserien i mange år.

Etter to kamper topper Salzburg europaligaens gruppe B med seks poeng. Bak følger Leipzig og Celtic med tre poeng hver. Rosenborg står fortsatt uten poeng og er avhengig av seier for å holde liv i drømmen om et Europa-avansement.

Fredrik Gulbrandsen (i midten) har fortid i LSK og Molde.

Tror RBK tar gull

Gulbrandsen gikk fra Molde til Salzburg i 2016, og har også et låneopphold i New York bak seg. Etter USA-oppholdet mener han selv at han har hatt en opptur i klubben. Nylig scoret han ett av lagets mål i 2-1-seieren mot Sturm Graz. Han scoret også ett av tre mål da St. Pölten ble beseiret i slutten av september.

– Det går bedre og bedre. Jeg har fått en bedre posisjon i klubben etter at jeg kom hjem fra New York. Sesongen startet litt trått, da jeg var ute i seks uker med skade, men etter det har det gått veldig bra. Jeg har kommet inn og scoret viktige mål, og nå føler jeg at jeg er klar for å spille fra start og i 90 minutter.

Den dramatiske innspurten i eliteserien følger Gulbrandsen med på fra Østerrike. Hans gamle klubb Lillestrøm kjemper desperat mot nedrykk, mens torsdagens motstander kjemper om seriegull.

– Jeg har troen på at LSK skal klare det. De klarer nok å holde seg. Og så føler jeg meg sikker på at Rosenborg tar gullet til slutt. De har den rutinen som skal til og vet hva som trengs i en sluttspurt for å vinne. Det siste lille tror jeg ikke Brann har, dessverre, sier Salzburg-proffen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Fredrik Gulbrandsen