Fotball

Tre røde kort da Celtic reddet omkamp

Trippeldrømmen lever fortsatt for Ronny Deila.

SÅ RØDT: Dundee Uniteds Paul Paton (til venstre) og Celtics Virgil van Dijk ble utvist.

DUNDEE UNITED-CELTIC 1-1

Tre røde kort og to straffespark var blant ingrediensene da Ronny Deilas Celtic spilte 1-1 mot Dundee United i den skotske cupens kvartfinale søndag.

Dermed må det omkamp til for å bestemme hvilket av de to lagene som avanserer til semifinalen.

Det betyr samtidig at Deila kan fortsette å drømme om å ta tre titler i sin første sesong som Celtic-manager. Ved siden av å snuse på en cupsemifinale, er de i finalen i ligacupen og styrer mot seriegull.

Men søndagens uavgjortresultat satt langt inne, og var langt fra udramatisk. Allerede etter 11 minutter bestemte dommer Craig Thomson seg for å spille hovedrolle i dramaet.

Flere spillere fra begge lag endte opp i en liten krangel etter en stygg takling, men gemyttene roet seg fort. Etter en prat med sin linjemann bestemte likevel Thomson seg for å vise rødt kort til både Virgil van Dijk og Paul Paton, uten at noen av de skjønte stort av det.

Med ti mot ti mann ble Dundee tildelt straffespark like før pause, og Nadir Ciftci gjorde ingen feil fra ellevemeteren. Like etter sidebyttet fortsatte dramaet da Celtic ble tildelt straffe og Dundees Paul Dixon fikk direkte rødt kort. Leigh Griffiths klarte imidlertid ikke å sette straffen i mål, og Celtics scoringsjakt fortsatte.

Griffiths gjorde opp for straffemissen da han utlignet til 1-1 i det 72. minutt, assistert av Stefan Johansen. Og selv om Celtic presset på for vinnerscoringen med én mann mer på banen, klarte de aldri å finne veien til mål en gang nummer to.

Dermed må det nye 90 minutter til for å skille lagene, men allerede om en uke møtes lagene igjen til ligacupfinale på Hampden Park. (©NTB)

Les også

  1. Stjernespiss avslørte dårlig Deila-nytt på direkten

  2. Fikk kritikk for kostholdsendringer – nå er Deilas menn i superform

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Dundee United
  3. Celtic FC
  4. Ronny Deila