Fotball

Burnley stoppet Tottenham i «årets kjedeligste kamp»

Fredrik Ulvestad ble sittende på Burnley-benken hele kampen.

DUELL: Tottenhams stjerneskudd Harry Kane var utnevnt til kaptein mot Burnley. Kane virket ikke på hugget mot David Jones på Turf Moor.
 • Reidar Løfaldli

BURNLEY — TOTTENHAM 0-0

Tottenham har fortsatt et ørlite håp om en Champions League-plassering, mens Burnley kjemper knallhardt for å unngå nedrykk. Det burde gjort søndagens Premier League-oppgjør til en høydramatisk affære.

Det fikk vi ikke. I stedet fikk publikum og TV-seere et ytterst kjedelig oppgjør så godt som blottet for skikkelige målsjanser. Det gjorde at de sarkastiske kommentarene fikk fritt spillerom på sosiale medier under og etter kampen.

— Er noe gress som driver og vokser ute i hagen. Angrer på at jeg valgte Burnley - Spurs fremfor å følge med på det, skrev fotballekspert Lars Sivertsen på Twitter like etter kampslutt.

— Dette var en dårlig fotballkamp, slo Claus Lundekvam fast i TV 2-studio.

Fredrik Ulvestad var med i Burnleys kamptropp for første gang, men ble sittende på benken hele kampen.

Dårlig tempo

Tottenham slet med å få opp tempoet tilstrekkelig, og bortelaget kom aldri til noen klare målsjanser før pause på Turf Moor.

Burnleys største mulighet kom på et godt skudd av Danny Ings på overtid i første omgang. Hjemmelagets toppscorer siktet på krysset, men Spurs-keeper Michel Vorm vartet opp med en god redning.

PÅ HODET: Burnleys Ashley Barnes i et symptomatisk øyeblikk fra kampen.

Annen omgang var ikke av nevneverdig høyere kvalitet enn den første, men Tottenham etablerte etterhvert et overtak i banespillet. Med drøye 20 minutter igjen å spille, virket det som om det løsnet litt for London-klubben.Christian Eriksen kom nær etter 69 minutter da han dro seg igjennom på høyresiden, men danskens avslutning gikk himmelhøyt over mål. Men like etterpå vartet Paulinho opp med en kandidat til sesongens dårligste skudd, noe som var symptomatisk for kampen.

Langt opp til fjerdeplassen

Burnley-ving George Boyd kom nærmest for hjemmelaget med en heading på overtid, men ballen snek seg utenfor stolpen på Tottenham-buret.

Dermed endte det målløst, og Tottenham blir stående på 6.-plass med 54 poeng, det samme som Liverpool på plassen over. Avstanden opp til 4.— plass, og kvalifisering til Mesterligaen, er på hele sju poeng. I tillegg har Manchester City, som nå innehar fjerdeplassen, en kamp til gode.

— De gjorde det tøft for oss. Vi ville ha alle poengene i dag, men må nøye oss med ett. Det er alltid godt å holde nullen på bortebane, sa dagens Spurs-kaptein Harry Kane til klubbens offisielle Twitter-konto.

— Om du vil spille store turneringer, så må du vinne kamper. Men Burnley er et veldig tøft lag å møte, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino til BBC etter kampen.

— Vi kjempet godt, og skapte noen sjanser. Men ikke nok til å vinne kampen. Vi manglet litt tålmodighet, la argentineren til.

Burnley ligger fortsatt like under streken, men sikret seg et viktig poeng i kampen for å unngå nedrykk.

— Hver poeng er viktig for oss, og spesielt når de kommer mot gode lag. Noen ganger må du være realistisk og innse at det er bra nok. Vi er ikke skuffet. Vi gikk for seieren, og hadde noen sjanser, mente manager Sean Dyche.

Les også

 1. Stoke-spiller sammenlignes med Beckham etter drømmescoring

 2. QPR knuste WBA på bortebane

 3. Ander Herrera tomålsscorer mot Aston Villa

 4. Ustoppelige Arsenal herjet med Liverpool

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Burnley FC
 4. Tottenham Hotspur FC