Fotball

Her er straffesparket som gjør at Norge må spille to kamper i kveld

Se den utrolige situasjonen her!

 • Fredrik Saltbones

Torsdag kveld må Norges J19-landslag spille to EM-kvalifiseringskamper, den første mot Nord-Irland klokken 16, deretter noen få minutter mot England klokken 22.45. Den utrolige situasjonen oppstår fordi UEFA tok Englands protest etter lørdagens Norge-seier til følge.

Du kan se hendelsen fra lørdag i videoen øverst i saken! (videoen publisert med tillatelse fra det engelske fotballforbundet) Foto: FA

Lørdagens kamp mot England gikk i Belfast, og Norge vant 2-1, men på overtid oppsto det en meget spesiell situasjon. England fikk tildelt straffespark og scoret, men dommeren annullerte målet fordi en engelsk spiller beveget seg inn i straffefeltet for tidlig.Ifølge regelverket skulle England fått mulighet til å ta straffe på nytt, og britene la derfor inn protest. Nå har UEFA besluttet at kampen skal spilles på nytt – i form av at England får ta straffen på nytt og at de gjenstående overtidsminuttene skal spilles.

Det skjer altså i kveld klokken 22.45 norsk tid.

Du kan se hendelsen fra lørdag i videoen øverst i saken! (videoen publisert med tillatelse fra det engelske fotballforbundet)

Les også

Utrolig dommertabbe gjør at Norge og England må starte omkamp med straffespark

Utfallet kan få direkte konsekvenser for Norges muligheter til å kvalifisere seg til J19-EM. Ender kampen mot England uavgjort, må Norge score mange mål mot Nord-Irland for å sikre førsteplassen i gruppen — som gir direkte avansement til sluttspillet.

— Det er en spesiell situasjon å havne i, men vi er ved godt mot. Både spillerne og støtteapparatet har håndtert dette på en god måte. Vårt fokus er nå på å gjøre en god kamp mot Nord-Irland, så er jeg sikker på at vi også skal håndtere England-kampen på en profesjonell måte. Vi har fortsatt gode muligheter til å gå videre, og vi bruker ikke energi ulike scenarioer utover det vi selv kan påvirke, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

 1. Les også

  Pellerud: - Ingen grunn til å være stolte

 2. Les også

  Defensivt rot ødela for Norge mot Nederland

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Utrolig dommertabbe gjør at Norge og England må starte omkamp med straffespark

 2. FOTBALL

  Se England ta straffe mot Norge fem dager etter at kampen startet

 3. FOTBALL

  Viking-heltene er på vei vestover: Se direkte tv-sending fra Gardermoen

 4. FOTBALL

  Endelig får Thorisdottir spille landskamp på hjemmebane: - Dette blir sykt kult

 5. FOTBALL

  EM-tragedie: Nordirsk supporter døde

 6. SPORT

  Norges håndballpresident: - Må ikke være lov å være skurkeaktig