Disse stjernene kan bli Ronaldos erstatter: – Én av dem er realistisk, tror norsk ekspert

Cristiano Ronaldos milliardovergang til Juventus gjør at Real Madrid må ut på storhandel i sommer. Her er de heteste kandidatene, ifølge Petter Veland.

Eden Hazard (fra venstre), Mohamed Salah, Neymar, Kylian Mbappé og Harry Kane er helt i verdenseliten. Alle kobles til den ledige jobben som goalgetter for Real Madrid når Cristiano Ronaldo nå forsvinner.
  • Roar Lyngøy

Viasats ekspert på spansk fotball synes det er litt vemodig at Cristiano Ronaldo nå forlater La Liga til fordel for italiensk fotball og Serie A.

Duellen mellom Ronaldo og Barcelonas Lionel Messi har pågått i ni år. Nå er det en ny mann som må fylle det gigantiske tomrommet etter Ronaldo i Real Madrid.

– Når en stjerne forsvinner må noen andre plukke opp hansken. Ronaldo forsvinner, men det gir andre sjansen, sier Veland.

Kaos i Chelsea

Fire kandidater har skilt seg ut i spansk presse som Ronaldos erstatter. Her er Velands betraktninger rundt disse:

Mohamed Salah:

Mohamed Salah var trolig Premier Leagues beste spiller forrige sesong.

Scoret 44 mål på 52 kamper for Liverpool forrige sesong. Signerte nylig en ny femårskontrakt.

– Det er mindre skriverier om ham nå. Salah forlenget med Liverpool og virker å være dedikert til prosjektet der.

Kylian Mbappé:

Kylian Mbappé imponerer stort i VM, trass i at han bare er 19 år.

19-åringen har glitret for Frankrike i VM. Nylig gikk Real Madrid ut og avviste rykter om at klubben var enig med Paris Saint-Germain.

– På mange måter ville dette være «en riktig» Real Madrid-overgang. Han passer profilen. Men det har kjølnet litt her også. Det blir vanskelig å få til en avtale.

Neymar:

Neymar er Real Madrids førstevalg, tror Petter Veland.

Den brasilianske stjernen har fått mye pes for sin filming i VM, men dette er Real Madrids førstevalg, tror Veland.

– Han er førstevalget, men det blir vanskelig å få til. PSG kommer til å være vrange med å selge året etter at de kjøpte ham fra Barcelona.

Eden Hazard:

Eden Hazard fra Chelsea kan bli den enkleste løsningen for Real Madrid.

Juvelen til Chelsea og det belgiske landslaget har hintet i media om at han ikke nødvendigvis spiller for London-klubben neste sesong.

– Objektivt sett er dette den mest aktuelle overgangen. Chelsea fremstår som en klubb i kaos, og Hazard vet ikke hvilken manager han får å forholde seg til. Spørsmålet er om Real Madrid vil bruke masse tid på overganger som aldri blir noe av, eller om de går for noe som kan la seg gjøre. Mitt tips er at de går for Hazard.

– Hva med Harry Kane - tror du Tottenham-stjernen kan være aktuell?

– Real Madrid prøvde jo å hente treneren til Tottenham, Mauricio Pochettino. Men de innså fort at det ble vanskelig. Det samme gjelder nok med Kane. Han ser på Tottenham som et spennende prosjekt, og tidspunktet blir feil.

Les også

Krisepsykolog reagerer på FIFAs invitasjon til guttene i grotten: - Lite gjennomtenkt ut fra barnas behov

– Sprenger sine egne rekorder

Viasat-eksperten sier «både óg» på spørsmålet om han er overrasket over at Ronaldo går til Juventus. Allerede etter Champions League-finalen mot Liverpool kom det hint om at Ronaldo var på vei bort.

– Da begynte Ronaldo å snakke i fortidsform om Real Madrid. Men de fleste trodde nok at det sto mellom Manchester United og PSG som reelle alternativer. Med denne overgangen sprenger Juventus alle sine egne rekorder, både når det gjelder overgangssum og lønn til en spiller, sier Veland.

33-åringen har signert for fire år med Juventus, og koster rundt 100 millioner euro. Det tilsvarer nesten en milliard norske kroner.

– Jeg tror at det er to hovedårsaker til at det ble Juventus. Det at han fikk applaus fra Juventus-fansen i Champions League, tror jeg han satte ekstremt høyt. I tillegg tror jeg at det er en stor utfordring for Ronaldo å vinne en Champions League-finale med Juventus, og sementere bildet som den største spilleren gjennom alle tider, sier Veland.

Les også

Ronaldos boligjakt i Torino, brutte avtaler, egostempel og Neymar-flørt

Cristiano Ronaldo avsluttet sin Real Madrid-karriere med å vinne Champions League-finalen mot Liverpool.

Kan forsvare prisen

– Hva tenker du om overgangssummen på en milliard kroner?

– De siste årene har overgangsmarkedet blitt hevet noen nivå, ikke minst da PSG sprengte skalaen ved å betale 222 millioner euro for Neymar. Det er så mye penger i fotballen i dag. Å betale 100 eller 105 millioner euro for en 33-årig Ronaldo er ganske mye rent verdimessig, for de får neppe igjen den summen om noen år - selv om klubber i Kina og USA betaler en del for aldrende stjerner.

– Men rent økonomisk vil Juventus trolig tjene mye på nye sponsoravtaler, samt den økonomiske gevinsten de vil få gjennom suksess i Champions League, sier Petter Veland.