Fotball

Helland: - Jeg vil spille hvert eneste minutt

Pål André Helland har slitt de siste kampene, men mener han ikke trenger hvile.

VIL IKKE HVILE: Pål André Helland ønsker å spille alt, enten det er mot Vuku eller cupfinale. FOTO: Rune Petter Ness.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Helland har hatt to kamper på rad der han har vært langt unna å prege kampbildet like mye som Rosenborg-supporterne har vært vant til denne sesongen. Mot St. Etienne på torsdag slet han med å komme seg forbi venstreback Benoit Assou-Ekotto og fikk en treer på Adresseavisens spillerbørs.

— Det ble mye jobbing og løping. Jeg hadde ikke ballen mye og jeg spilte helt gjennomsnittlig. Når man møter sånne lag, spesielt borte, blir det mye jobbing defensivt og overganger. Det blir ikke dribleshow og alt det der. Slik er det, og det er man inneforstått med, sier Helland og legger til:

— Vi har ballen mye mer i eliteserien og man bruker ikke så mye krefter med å vinne den tilbake, fordi eliteserielagene er ikke like gode med ball. Man bruker mindre krefter defensivt og mer offensivt, mens i Europa blir man tvunget til å bruke mer i forsvar. De ekstra meterne løper jeg gladelig.

Se RBK-magasinet før toppkampen:

Les også

- Jeg liker godt at Molde ligger på sjuendeplass​

Gleder seg

Etter en kamp mot St. Etienne der han mener få av spillerne hadde sin beste dag, men kollektivet Rosenborg likevel leverte sterkt, ser han nå frem til lokaloppgjør mot Molde i kveld. Som om ikke det tøffe kampprogrammet var nok, må RBK klare seg uten suspenderte Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø, i tilegg til skadede Johan Lædre Bjørdal og Mikael Dorsin.

— Det blir artig å møte Molde, så får vi se hvilket mannskap vi får stablet på bena. Vi har en viktig cupkamp mot Stabæk på onsdag og nå har vi skaffet oss luka vi trenger til å gi noen pusterom hvis vi trenger det. Vi får se, men det er uansett artig med lokaloppgjør og full trøkk. Det er morsomt for fansen og oss, sier Helland.

Ikke problemer med skaden

Vingen slet med en skade før landslagspausen og han har hatt en formdupp de siste kampene. Han er klar på at skaden ikke har noe å si og han trenger ikke hvile.

— Skaden hadde ikke noe med belastning å gjøre. Jeg ble sparket i siden, så det tror jeg skal gå fint og jeg skal være klar. Jeg vil spille hvert bidige minutt, men vi har noen trenere og fysioer som passer på. Enten det er første cuprunde mot Vuku eller cupfinale, vil jeg spille alt, sier han.

Trener Kåre Ingebrigtsen er heller ikke bekymret og mener det bare er et tidsspørsmål førvi får seHelland tilbake i storform.

— Pål er virkelig i fremgang. Han er strålende på trening og det handler om å få litt marginer med seg i kamp, så er han der han skal være.

Les også

  1. Bjørdal må stå over Molde-kampen

  2. Nå er det slutt for Berg Hestad

  3. Detaljen på drakten får fransk storavis til å reagere

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK