Sandnes Ulf vurderer formasjonsendring

<p><strong>SANDNES (<a href="www.aftenbladet.no">aftenbladet.no</a>):</strong> — Vi brukte den formasjonen med hell i fjor også, sier Sandnes Ulf-treneren.</p>

Andreas Westlye er eneste Sandnes-gauk som har spilt fast på laget i år. Vi er til stede på trening (starter 09, vi kan være der til cirka 10) på Giskebanen i Sandnes Idrettspark, like ved Stadion.

Fredag trente Sandnes Ulf med to ulike formasjoner, 4-4-2— og 4-2-3-1. Den siste kan være aktuell mot Viking, fordi det gir bedre defensiv trygghet og blokkerer for Viking-strategen Martin Ørnskovs kreativitet på midten. I så fall blir Aksel Berget Skjølsvik og Andreas Westlye de defensive ankerne, Andreas Ulland Andersen (høyre) og Steinthor Thorsteinsson (venstre) kantspillere, Anel Raskaj hengende spiss og Kamal Saaliti enslig spiss på topp.

— Jeg har ikke bestemt meg ennå. I helgen blir min assistent, Richard Enge, med på hytta. Der skal vi diskutere slagplanen, sier trener Asle Andersen til Aftenbladet.no.

Han understreker at et mulig bytte av formasjon ikke har noe med Vikings 4-0 seier mot Rosenborg å gjøre.

Westlye håper

— Vi brukte den formasjonen med hell i fjor også. Jeg synes det gir stort rom for våre kreative kantspillere, og frigjør Anel Raskaj fra noen defensive oppgaver. Men jeg har som sagt ikke helt avgjort dette, sier Andersen.

Andreas Westlye håper naturlig nok å starte i premieren.

— For meg som sandnesgauk er dette en helt spesiell kamp. Men jeg vet at det også kommer en spesiell kamp i Bergen fire dager senere, og graver meg ikke ned om jeg starter på benken. Vi har en tropp med 22 spillere der alle sikkert vil mene de fortjener å starte. Slik er jo fotballen, sier Westlye.

Høiland joker

Asle Andersen bedyrer at det også i 4-4-2 vil kunne blir endringer i forhold til elleveren som åpnet treningskampen mot Start.

— Ja. Tommy Høiland har vært veldig frisk på treningene, og aspirerer absolutt til en plass i angrepet hvis vi bruker 4-4-2 eller 4-4-1-1 om du vil. Kamal Saaliti er sikker, men det er jevnt mellom Gilles Ondo og Høiland, sier treneren.

Alternativt lag 4-4-2: Bo Andersen, Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Harald Vindenes – Andreas Ulland Andersen, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Gilles Ondo/Tommy Høiland, Kamal Saalit.

Alternativ lag 4-2-3-1: Bo Andersen - Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Harald Vindenes – Aksel Berget Skjølsvik, Andreas Westlye – Andreas Ulland Andersen, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Kamal Saaliti.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering