Fotball

- Grenser for hva kroppen orker

Stortapene ble for mye å takle for både Tottenham og klubbens norske supporterleder.

MÅTTE GÅ: André Villas-Boas er ferdig som Tottenham-manager. Digitalsport

 • Torgrim Gotland Bakke

Like før klokken 12 norsk tid mandag, var Andre Villas-Boas' tid som Tottenham manager over. Allerede for to uker siden var det snakk om at portugiseren måtte unngå tap mot Manchester United for å beholde jobben. Et uavgjortresultat sikret han 14 dager til i sjefsstolen på White Hart Lane frem til Liverpool kom på besøk søndag. Det endte med tap 0-5. — Jeg ville gjerne beholde han. Jeg trodde han skulle få sitte til minst Ligacup-kampen mot West Ham på onsdag, forteller Vidar Edell, leder i Tottenhams Venner.

— Men etter Liverpool-kampen ble det verre, erkjenner Spurs-supporteren. Tapet mot Liverpool var bare ett av flere stygge tap for Tottenham og Villas-Boas denne sesongen.

— Jeg var tilstede på Ethiad da Manchester City slo Tottenham 6-0. Det var, rett og slett, grusomt. Og det var ikke mye bedre å se Liverpool-kampen i går. I tillegg har man kamper som West Ham hjemme (Tap 0-3, journ.anm.). Det er grenser for hva kroppen orker, sier Edell.

For tre uker siden skrev TV2-ekspert Lars Sivertsen følgende på Twitter om Andre Villas-Boas' fremtid i Tottenham. Nå han Spurs-sjefen fått sparken. Skjermdump, Twitter

Innover-vinger og støttepasningerTottenham ligger på åttendeplass med 27 poeng, åtte poeng bak lederen Arsenal. De er videre i Europa League og i kvartfinalen av Ligacupen.

— Hvis man ser objektivt resultatene, så er de godt med i alle konkurranser. Men ser man forbi resultatene, har det vært flere problemer, mener Edell.

— Tottenham er et lag som er kjent for å spille med stort tempo. I år har det vært mange unødvendige og merkelige støttepasninger. De har hatt veldig lite tradisjonelt vingspill. Vingene har trukket mye inn i banen istedet. Og vi har spilt mye med en høy forsvarslinje, som har passet spillerne våre, som for eksempel Michael Dawson, dårlig, sier supporter-lederen.

Klubbens kanskje største problem, spesielt i serien, har vært offensiv produksjon. Spurs har kun 15 mål på 16 kamper. Noe som har ført til mye kritikk av klubbens nye spiss, Roberto Soldado, som ble hentet inn i sommer for rundt 250 millioner kroner. Men Edell forsvarer den nye spissen.

— Soldado har ikke akkurat hatt mye å jobbe med. Den offensive produksjonen har vært for dårlig, slår han fast.

Pochettino eller Laudrup

Soldado var én av flere storkjøp i sommer, etter at Gareth Bale forlot klubben til fordel for Real Madrid. Og mens Bale banket inn vinnermål på vinnermål for Spurs i fjor, har ingen av de nyinnkjøpte vært i nærheten av å ta over matchvinnerrollen.

- Det er mulig vi ble litt blendet av Bale i fjor og at laget så bedre ut enn det var. Når det gjelder kjøpene så har vi fått noen som har gjort det bra mens andre har slitt mer. Men hvem har egentlig kjøpt dem? Det er også et poeng her. Er dette spillere som Villas-Boas ville ha? Men man kan samtidig spørre om han har brukt spillere som Paulinho og Lamela riktig, påpeker Edell.

Men nå er altså portugiserens tid forbi. Og Edell tror ikke den umiddelbare erstatteren vil være en langsiktig løsning.

— Jeg tror det vil bli en midlertidig løsning først. Ellers kan du sitere meg på at det er mange «bullshitere» der ute som har kommer med lister og ønkser om ny manager, og det er mye ukvalifisert. Det er få gode alternativer nå. Jeg har hørt snakk om Glenn Hoddle, men det er nok mer romantisk tenkning enn det er en god løsning, mener Tottenhams Venner-sjefen.

Selv har han to navn på ønskelisten.

— Nå er ingen av disse ledige nå, men jeg har veldig sansen for Mauricio Pochettino, Southamptons manager. Han liker jeg bedre og bedre for hver kamp jeg ser. Det samme gjelder Michael Laudrup. Hvor realistisk det vil være, vet jeg lite om. Men, som sagt, tror jeg det blir en midlertidig løsning først, sier Edell.

 1. Les også

  André Villas-Boas er sparket

 2. Les også

  Villas-Boas: - Jeg tar ansvaret

 3. Les også

  Lokalavis: - Fansen vil ha Solskjær

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Tottenham Hotspur FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  The Guardian: - Villas-Boas på vei ut

 2. FOTBALL

  Villas-Boas: - Jeg tar ansvaret

 3. FOTBALL

  Villas-Boas: - Jeg fikk ikke sparken i Tottenham

 4. FOTBALL

  - Baldini tilbød å trekke seg da Villas-Boas ble sparket

 5. FOTBALL

  Villas-Boas langet ut mot egne fans etter seier

 6. FOTBALL

  Kan denne mannen bli ny Tottenham-sjef?