Fotball

Moa er forsiktig optimist

— Tiden får vise om endringene blir bra, sier spissen om Norges nye måte å spille fotball på.

Mohammed Abdellaoue overliste Rune Jarstein på trening.
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Mohammed Abdellaoue er ute i kulden på klubblaget Stuttgart i Bundesliga. På landslaget går han imidlertid en spennende tid i møte med et trenerskifte som har ført til endring i måten å spille på. En endring som i utgangspunktet skal tale til Moas fordel.

— Det får tiden vise. Man kan si mye om formasjoner og tall på forhånd, men til syvende og sist er det hvordan man fremstår som et lag ute på banen som avgjør hvordan det blir. Men jeg håper vi skal spiller underholdende fotball, sier Moa til Aftenposten.

- Hørt Høgmo er bra

27-åringen har vært Norges førstevalg på spissplass de siste sesongene. Men med en spillestil som har gjort oppgaven vanskelig for Moa, har han heller ikke på landslaget fått vist seg fra sin allerbeste side. For mens han på klubblaget sliter benken har hanvært et fast innslag med flagget på brystet.

- Ser du på landslagsspill med litt andre øyne nå enn under forrige regime - med tanke på spillestil?

— Vi får se. Men det jeg har sett og hørt av Høgmo er veldig bra. Og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang. Men uansett hvordan vi ønsker å spille og ønsker å fremstå må vi prestere. Som spiss ønsker man masse innlegg og masse involveringer. Det håper jeg vi kan få til fremover. Det virker spennende, sier Moa.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmos offensive formasjon er 2-4-2-2. Det betyr at to midtstoppere holder seg bak mens to backer skal feie i angrep når sjansen byr seg. Mellom seg skal de to sidebackene ha to "sittende" midtbanespillere som skal balansere og kontrollere og understøtte de offensive kreftene. Et hakk lenger frem er to kantspillere som skal trekke inn i banen for å gi rom til backene som fosser frem langs krittet. Aller lengst fremme vaker to spisser som skal avslutte de norske angrepsbølgene.

- Hva er ditt inntrykk av Høgmo, Moa?

— Solid. Klar og tydelig. Jeg har møtt ham et par ganger og lillebror (Mustafa Abdellaoue, red.anm.) hadde ham som trener i Tromsø i et år. Han var veldig fornøyd med Høgmo, og han ble også toppscorer i eliteserien med ham som trener.

Lite spilletid

Veldig fornøyd er ikke Moa med spilletiden på klubblaget i Tyskland.

Kun 82 minutter har det blitt til nå i sesongen. Åtte kamper er spilt, Moa har vært på banen i to. Siden de to seriekampene tidligere i høst fikk han en time på banen da Freiburg slo Stuttgart ut av den tyske cupen i slutten av september.

- Hva skjer i Tyskland?

— Det har ikke vært så mye spilletid. I serien har jeg ikke vørt på banen siden forrige gang vi snakket sammen, men jeg har spilt en cupkamp. Jeg får gode tilbakemeldinger på trening, men sånn det er nå er Vedad Ibisevic et klart førstevalg. Sånn er det bare. Jeg må bare kjøre på og være god på trening, sier Moa.

Det må han si. Ellers kan fort veien til spilletid bli ennå lenger. Men situasjonen er langt fra gunstig. Det vet 27-åringen selv også.

— Jeg må innfinne meg med dette nå. Men jeg er tålmodig og kald i hodet. Jeg har vært her i to måneder, kontrakten jeg skrev under på er på fire år. Det er ikke noe stress for min del. Jeg jobber hardt og håper det snur fort, sier Moa.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Hannover 96